Annons

Annons

VÄRLDENS SNABBASTE: Pastarätt för 1, 2 eller flera

Världens snabbaste pastarätt

Zeina Mourtada, som har matbloggen Zeinas Kitchen med spännande och lättlagade recept på libanesiska maträtter, tipsade om den här snabba pastarätten där alla ingredienser läggs i en gryta och efter 11 minuter har du den läckraste pastarätt som kan göras hur vardaglig eller festlig som helst beroende på vilka ingredienser och tillbehör du väljer. Smaksättningen kan varieras i det oändliga och det är bara fantasin och smaklökarna som sätter gränserna. Max en kvart i köket tar det. Gör en rejäl sats och förvara det som blir över i kylen så har du mat i flera dagar. Värm i mikron och det blir lika gott som när det var nylagat.

Annons

Världens snabbaste pastarätt

Det här behöver du till 1 (2) 4 portioner:

Torr pasta: 100 (200) 400 gr

Körsbärstomater: 200 (400) 800 gr

Charlottenlök: 1 (2) 4 st

Vitlök: 1 (2) 4 klyftor

Färsk basilika: 1 (2) 4 kvistar

Tomatpuré: 1 (2) 4 msk

Olivolja: 1/2 (1) 2 msk

Kallt vatten: 3 (6) 12 dl

Frysa champinjoner efter smak

Salt efter smak

Svart- eller citronpeppar efter smak

Kryddblandningen Chili Explosion efter smak

 

Topping:

Riven parmesan

Skaldjur (färsk, fryst eller på rosa burk som på bilden ovan), tonfisk (gärna Abbas smaksatta; paprika är godast), lax (varm- eller kallrökt), bitar av kallt kött (rester eller pålägg), fågel (färdiggrillad kyckling eller pålägg)

VÄRLDENS SNABBASTE: Pastarätt för 1, 2 eller flera

Det här är mina favoritingredienser tillsammans med frysta champinjoner. Jag väljer antingen puré av soltorkade tomater på burk eller på tub och färdigriven parmesanost på burk om jag har bråttom. Chili Explosion tycker jag är det bästa som hänt i kryddväg. Numera väljer jag helst fullkornspasta för att den är lite nyttigare.

 

Så här gör du:

1. Skiva löken i tunna skivor, hacka vitlöken och dela tomaterna. Lägg i en rymlig gryta.

2. Lägg övriga ingredienser i grytan och häll på vattnet. Koka upp.

3. Dra ner värmen så att det inte fortsätter att stormkoka. Sätt ägguret på 11 minuter. Rör om då och då så att inget fastnar på bottnen.

4.  Dra grytan av spisen när ägguret ringer. Kasta basilikakvistarna.

5.  Lägg upp på tallrik, strö över riven parmesan och toppa med skaldjur, bitar av kött eller fågel. Eller ät rätten vegetarisk och som den är!

 

Tips!

– Innan jag drar grytan av spisen häller jag i rejält med torkad basilika och rör om.

– Har du inte tomatpuré hemma tar du paprikapulver eller chiliflingor: 1/4 (1/2) 1 tsk.

– Gillar du hetta kan du finhacka färsk chili och lägga i. Uteslut i så fall Chili Explosion och chiliflingor: 1/2 (1) 2 chili.

– För alla som gillar citronsmak blir det gott att riva i lite citronskal och/eller pressa i lite citronsaft.

– Rätten blir krämig om du tar några bitar mozzarella i grytan: 2 (4) 6-8 skivor.

 

OBS!

Klicka här och läs om hur bra det är att äta kall, uppvärmd pasta!

 

VILL DU HA FLER RECEPT PÅ SNABBA VARDAGSRÄTTER?

Klicka här för recept på italiensk fiskgryta med pasta på 8 minuter!

VÄRLDENS SNABBASTE: Italiensk fiskgryta på 8 minuter

 

 

 

 

 

 

Klicka här för recept på snabb thaigryta!

REDAKTIONEN LAGAR: Brittmaries snabba thaifiskgryta

 

 

LÄS OCKSÅ

(283)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar