Annons

Annons

VÄRLDENS ENKLASTE: Kycklingfilé med himmelsk sås

Den här rätten tar bara 5 minuter att förbereda och innehåller inte mer än 5 ingredienser. Jag lagar den ofta när jag vill tillbringa minimalt med tid i köket men ändå äta festligt och gott. Till detta serverar jag kokt potatis och min mormors pressgurka, som inte tar mer än 5 minuter att göra. Enklare och godare än så här kan det inte bli!

VÄRLDENS ENKLASTE: Festkyckling med himmelsk sås

Det här behöver du till 4 (6) portioner:

Kycklingbröstfilé: 4 (6) st (Kycklinglårfilé: beräkna 3-4/st per portion)

Chilisås: ½ (¾) dl

Kinesisk soja: ½ (¾) dl

Vispgrädde: 3 (4) dl

Creme frâiche, 34%, kokbar: 3 (4) dl

Annons

Vetemjöl: 2 (3) msk

VÄRLDENS ENKLASTE: Festkyckling med himmelsk sås

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform.

3. Rör ihop chilisås, soja, grädde och creme frâiche. Sikta ner vetemjöl med en tesil, lite i taget, och vispa med en handvisp så att det inte blir några mjölklumpar. Bred blandningen över kycklingfiléerna.

4. Kör in formen mitt i ugnen. Efter 70 minuter är det klart (60 minuter för kycklinglårfilé).

VÄRLDENS ENKLASTE: Festkyckling med himmelsk sås

Det här behöver du till pressgurkan, ca 4 portioner:

Slanggurka: 1 st

Ättika, 24%: 1 msk (eller 2 msk 12%-ig eller saften från 1 citron)

Strösocker: 1 ½ dl

Salt: 1 krm

Vitpeppar: 1 krm

Persilja: 1 knippe

(OBS! Till 2 slanggurkor dubblerar du alla ingredienser.)

VÄRLDENS ENKLASTE: Festkyckling med himmelsk sås

Lägg pressgurkan så här:

1. Tvätta slanggurkan och hyvla bort skalet med en potatisskalare om du inte fått tag på ekologisk gurka.

2. Hyvla ner gurkan i en skål med hjälp av potatisskalaren.

3. Häll över strösocker, salt, peppar och ättika och blanda väl med två gafflar tills gurkan saftat av sig och sockret smält. Rör om så att det inte ligger socker på bottnen.

4. Tvätta och finklipp persiljan. Blanda ner den i  pressgurkan. Strö över lite persilja som dekoration.

5. Lägg plast över skålen och ställ in den en halvtimmes tid i kylen.

 

 

HÄR FÅR DU TIPS PÅ 2 LÄCKRA VÅRMENYER!

Klicka här för meny 1!

Min godaste påskmeny

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för meny 2!

Min festliga valborgsmeny

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för recept på min festliga rabarberkaka med marängtäcke!

Festlig rabarberkaka med marängtäcke

 

 

 

 

 

 

 

 

(3.31k)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar