Annons

Annons

Två nya lovande författare

Två nya lovande författare

Två jättebra romaner som just kommit ut. Varför har författarna dolt sin talang ända till nu?

I Minnesbäraren av Kamilla Oresvärd står semestern för dörren när läkarparet Juliette och Arvid Simonsson i Örgryte bygger om sin jordkällare till ett växthus och hittar ett gammalt skelett. Kriminalkommissarie Stina Seger och hennes team tar sig an fallet och blir förbryllade när den förra husägaren visar sig vara en äldre kvinna. Och vad är det för underlig karl som smyger omkring i bakgrunden? Spännande! Kamilla är en god stilist som skriver drivet, intrigen är spännande och väcker läsarens nyfikenhet, det är en sidvändare som man inte gärna lägger ifrån sig, en bok som är trivsam att umgås med och som man längtar hem till. Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!

Annons

Flugfiskarens dotter av Theréze Ingmarson är en underbar skönlitterär roman som jag gärna flyr in i istället för att ta semester i sommar. Theréze skriver vackert och stilrent, romanen är en ren njutning att läsa. Det känns som om hon tar mig till en solig skogsglänta en tidig sommarmorgon där det enda som hörs är fågelkvitter och surret från insekter. Det finns ett spänningsmoment i romanen, för vem är S, som skickar sms till Sophie Gustavsson när hon kört hela vägen till sin barndoms Älvdalen för att i lugn och ro njuta av sin semester? Denna underbara roman ger jag gärna bort i present, men inte mitt eget exemplar, för det vill jag läsa om och om igen, kanske när höststormarna viner och jag längtar tillbaka till den sommar som äntligen har kommit!

Det ska bli spännande att följa dessa båda författare! Tack och grattis till Hoi Förlag som hittat dem!

Kamilla Oresvärd

Kamilla Oresvärd bor utanför Göteborg med man, två döttrar och hunden Leon. Hon föddes i Falun 1967 och växte upp i Vänersborg. Sin barndoms somrar tillbringade hon i Stenungsund. Kamilla har bland annat läst språk och litteraturvetenskap och arbetar nu som kommunikationschef. (Foto: AnnalisaFoto)

Theréze Ingmarson

Theréze Ingmarson bor i Varberg tillsammans med sin man och dotter. Efter avslutad utbildning på Skrivarakademin har hon återvänt till sitt jobb som butikschef inom detaljhandeln och ser detta, familjen och författandet som byggstenar i livet. (Foto: Mikael Nordström)

 

 

(181)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar