Annons

Annons

Tre män som nästan får mig att längta till hösten…

Hösten är räddad! Tre av mina favoritförfattare kommer att förgylla mina kvällar och helger när höstrusket sätter in. Men om jag ska vara helt ärlig är jag egentligen rätt förtjust i hösten, även om vi haft höst större delen av sommaren. Fast nog är det väl underbart ändå att bo i ett land där naturen skiftar färg? Jag känner en balinesiska som inte trodde det var sant när hon hörde att våra träd och buskar tappar sina blad.

Vinn Gunillas bokpaket

Jag kommer inte att bry mig om ifall höstsolen skiner eller regnet paddrar på rutorna när jag är i så här gott sällskap: Leif GW Persson, Håkan Nesser och Peter Robinson – vilka tungviktare! Och alla tre bjuder oss på förstklassig underhållning i höst. Leif GW har redan kommit med sin Bombmakaren och hans kvinna – en spännande och intressant kriminalroman i bästa Leif GW-stil! Håkan Nessers skönlitterära verk Elva dagar i Berlin kommer den 21 augusti och är den sista delen i hans trilogi om storstäder – Maskarna på Carmine Street (New York) och Himmel över London var de två första. Vad blir det härnäst? Peter Robinsons 16:e kriminalroman på svenska – Själens dunkla rum – kommer den 2 september och utspelar sig i North Yorkshire, där två pojkar försvinner under mystiska omständigheter och sätter skräck i invånarna.

Annons

Leif GW Persson

(Copyright/fotograf: Thron Ullberg)

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson är en av mina husgudar. Jag älskar hans uppriktighet och hans öppenhjärtiga kommentarer. Jag sitter som klistrad framför TV:n så fort han visar sig. Jag ser fram emot hans och Camilla Kvarntofts Veckans Brott, som kör igång igen på SVT i mitten av oktober. Mina tisdagskvällar är reserverade för dem.

Håkan Nesser

(Copyright/fotograf: Caroline Andersson)

Håkan Nesser måste jag läsa lite då och då för att få i mig lite välformulerad och korrekt svenska. Han är fantastisk! Det känns väldigt högtidligt och som julafton när jag får en ny Nesser-roman i min hand. Då får ingen störa mig!

Peter Robinson

(Foto: Caroline Andersson)

Engelsmannen Peter Robinsons är en mästare på att skapa mysig stämning i sina böcker trots alla hemskheter. Jag vill bara krypa upp i min läsfåtölj med en filt och en Peter Robinsonbok, men på samma gång blir jag som en ekorre och vill spara hans böcker till väldigt speciella tillfällen. De får inte läsas hursomhelst! Missa inte Kommissarie Banks – TV-dramatiseringen av Peter Robinsons böcker som gick på Ettan i somras på SVT!

 

Länktips!

Läs mer om Leif GW Persson på Alberts Bonniers hemsida: http://www.albertbonniersforlag.se/Forfattare/P/leif-gw-persson/

Läs mer om Håkan Nesser på Albert Bonniers hemsida: http://www.albertbonniersforlag.se/Sok/?query=h%C3%A5kan%20nesser

Läs mer om Peter Robinson på Forums hemsida: http://www.forum.se/Sok/?query=peter%20robinson&selectedView=coverView#authorResult

 

 Tack till Bonniers och Bokförlaget Forum för att jag fick lotta ut böckerna!

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar