Annons

Annons

Hjärteknipande romaner

Tänk att det ges ut så få kärleksromaner i vårt land och ändå firar vi Valentin som aldrig förr. På söndag är det Alla hjärtans dag så varför inte överraska någon som står ditt hjärta nära med en hjärteknipande roman. Det kommer ut massor av härliga feelgoodromaner och spänningsromaner under våren så det är bara att välja och vraka.

vinn-karleksbocker

 

När livet börjar om på nytt − varm och charmig roman

Libby och Jason behöver en nystart och bestämmer sig för att lämna London och ta över ett gammalt hotell på landet. Där drömmer de om att hjälpa stressade storstadsmänniskor att koppla av i lyxig miljö och slippa ifrån alla måsten. Men allt är inte så lätt som Libby hade trott och hon och Jason måste börja tänka på sig själva också. När en kvinna blir påkörd utanför hotellet och tappar minnet erbjuder de henne att stanna hos dem tills hon återhämtat sig. Denna gest av vänlighet sätter igång en hel rad oväntade och omvälvande händelser som kommer att förändra livet för många…

Annons

Lucy Dillon föddes I Cumbrien i nordvästra England och som barn drömde hon om att bli dansare. ”Att dansa är bästa sättet att koppla av från stress och vardagsbekymmer. Jag känner mig så glamourös och full av energi  – ungefär som när jag druckit champagne”, säger hon i en intervju. 2008 debuterade hon som författare med Tango för vilsna själar, 2010 fick hennes roman Ensamma hjärtan och hemlösa hundar pris för Årets bästa romantiska roman i England och sedan dess har hon skrivit ytterligare 4 romaner. Idag delar Lucy sin tid mellan London och Wye Valley i sydvästra England, där hon bor med sina hundar. ”De fyller mitt hem med värme och trevnad och hundhår och grus”, säger Lucy. Hennes favorit bland nu levande författare är Kate Atkinson. Hon älskar författarens eleganta språk och särskilt hennes roman Liv efter liv. Lucys tips till alla med författardrömmar: “Läs så mycket du hinner och skriv så mycket du kan. Bekymra dig inte om att det ska bli perfekt, fokusera istället på att hitta din egen stil och rytm. Glöm inte att läsa högt för dig själv, då blir replikerna naturligare!”

KLICKA HÄR om du vill läsa mer om Lucy Dillon och se bilder på hennes hundar!

KLICKA HÄR om du vill lyssna på en intervju med Lucy Dillon!

KLICKA HÄR om du vill läsa om Lucy Dillons tidigare titlar utkomna på svenska!

Hjärteknipande romaner till Alla hjärtans dag

Foto: Dillon Bryden

 

Jag lät dig gå − garanterad sträckläsning

En regnig kväll när Jenna och hennes 5-årige son är på väg hem släpper han taget om hennes hand och springer ut i gatan. I samma ögonblick kommer en bil i full fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och Jennas liv är förstört. Hon bestämmer sig för att lämna allt och försöka börja på nytt någon annanstans. Hon flyttar till en liten by i Wales, där hon så småningom hoppas på en framtid. Hon vägrar att släppa någon in på livet och ortsborna undrar vem hon är och varför hon flyttat dit. Polisen har inga spår efter förövaren men lovar att hitta den skyldige. En dag kommer det förflutna ikapp Jenna…

Jag lät dig gå har legat på brittiska Sunday Times bästsäljarlista och var under 2015 den snabbast säljande debutromanen i England. Det här är en roman för alla som gillar Gone Girl och Kvinnan på tåget.

Clare Mackintosh har skrivit sedan barnsben och under en av sina graviditeter började hon blogga och skriva krönikor för lokaltidningen. Detta resulterade i att hon 2011 lämnade polisen, där hon jobbat som ordningspolis och kriminalare under 12 år, för att istället arbeta som frilansjournalist och konsult inom sociala medier. Idag skriver hon på heltid och bor med sin man och tre barn i Cotswold i centrala England. Clare har sin skrivarlya i hemmet men blir lätt distraherad av barnen, internet, tvättmaskinen och hunden och sätter sig gärna på ett kafé och jobbar istället. Hennes favoritställe är “skrivarretreatet” Chez Castillon i södra Frankrike, där hon skriver fyra gånger så mycket som hemma.

KLICKA HÄR för att läsa mer om Clare Mackintosh på hennes hemsida!

Hjärteknipande romaner till Alla hjärtans dag

Foto: Smartphotography

Clare Mackintosh berättar om bakgrunden till romanen Jag lät dig gå på brittisk frukost-TV.

 

Nyckeln till Caroline − charmig och träffsäker roman

Caroline har äntligen förverkligat en gammal dröm och öppnat en tapaskrog på Kungsholmen i Stockholm. Men trots att maten är i världsklass, servicen är den bästa och gästerna stortrivs går restaurangen inte med vinst. När Caroline blir erbjuden en billigare lokal i förorten vill hennes kollega Bente att de ska tacka ja, men Caroline vill inte lämna sin oas inne i stan. Men vad ska hon göra när hon inte kan ta ut någon lön och Finn Bjurström försöker göra allt för att bli av med henne som hyresgäst? Kanske dags då att ta kontakt med den snygge advokaten Oscar?

Samtidigt har Carolines granne Nancy flyttat till ett äldreboende där hon vantrivs och Caroline försöker komma på hur hon ska kunna hjälpa sin gamla vän…

Peter Barlach är vissångare, programledare på TV, dramatiker och författare. Han har tidigare skrivit manus för film och teater samt ungdomsböcker. Förra året debuterade han med sin första roman för vuxna, Konsten att vara Caroline. Han har också skrivit manus till berättarrösten i Halv åtta hos mig på TV4. Peter bor på Lidingö med hustrun Jonna.

KLICKA HÄR för att komma till Peter Barlachs blogg!

Hjärteknipande romaner till Alla hjärtans dag

Foto: Mia Carlsson

Peter Barlach sjunger för sin äldsta styvdotter i TV4:s Nyhetsmorgon.

 

KLICKA HÄR om du vill tävla om veckans bokpaket!

 

Tack till Forum och Lind & Co för att jag får lotta ut böckerna!

 

 

 

 

(17)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar