Annons

Annons

Deckarförfattaren som vågade ta språnget!

Christina Olséni följde sitt hjärta och lämnade tryggheten - nu har hon och Micke Hansen skrivit sommarens hetaste deckare!

Vinn Badhytten

I 20 år drömde Christina Olséni om att få skriva en deckare, men efter skolan pluggade hon till civilekonom och började sedan jobba på Telia och Ericsson. Jobbet som marknadsförare och projektledare tog henne ut i världen och hon bodde i Japan, Schweiz, Österrike och Tyskland innan hon och maken Sören fick sina tre barn – Julia 14, Hugo 11 och Ludvig 8. Så småningom hände det som så ofta händer ­- Christina gick in i väggen. Då började hon baka – rågbullar, frallor, kärleksmums, drömmar, havreflarn, kladdkakor, jordgubbstårtor… Det var något som var kreativt och där hon såg ett snabbt resultat – inte som jobbet inom telecombranschen som kräver år av planering. Och så började hon spela tennis! På tennisbanan fanns musikern och manusförfattaren Micke Hansen, som också var utbränd och drömde om att få skriva humor för vuxna. När Christina berättade om sina deckardrömmar bestämde de sig för att skriva en deckarkomedi tillsammans och när de kom igång insåg de att de hade idéer till minst tre böcker! De började genast planera för en hel serie och kalla den ”Mord i Falsterbo”! Och medan Christina slog igenom med dunder och brak som medförfattare till Badhytten blev hennes goda vän och gamla kollega Susanna Bill 3:a i Sveriges Mästerkock 2015! De jobbade båda med samma saker och båda drömde om att istället få göra det de brann för – den ena att skriva och den andra att laga mat. De vågade ta språnget och se så bra det gick! Heja, tjejer! Och Micke också, såklart! 🙂

Annons
 
Sommarens hetaste deckare

Både Christina och Micke ville göra något annat av sina liv och bestämde sig för att slå sina kloka huvuden ihop och börja skriva deckarkomedier som utspelar sig på härliga Falsterbonäset i Skåne! Badhytten som kommit ut på Historiska Media rider nu på framgångens vågor och uppföljaren kommer till våren! En tredje finns redan på idéstadiet! (Foto: Karolina Rosenqvist)

Just nu kan du vinna deckaren Badhytten av Christina Olséni och Micke Hansen på Hemmets.se. Klicka här för att tävla!

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar