Annons

Annons

Spröda kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Å, vilka godingar! Jag hade knappt hunnit baka dem förrän de var uppätna. Så sätt hänglås på kakburken. De är fantastiskt spröda, smakar underbart gott av kaffe och innehåller stora bitar pistagemandel och mörk choklad som smälter i munnen. Den godaste småkaka jag ätit!

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

De är svåra att motstå när du väl tagit en!

 

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Sött, sprött och jättegött!

Det här behöver du till ca 30 biscotti:

Pulverkaffe: 1 msk

Choklad, mörk, 55-70 %: 75 gr

Kakao: 2 msk

Vaniljsocker: 1 msk

Pistagemandel, skalad, ej saltad: 1 dl (ca 55 gr)

Smör, mjukt, osaltat eller normalsaltat: 75 gr

Annons

Ägg, litet: 1 st

Vetemjöl: 3 dl (180 gr)

Strösocker: 1 dl

Bakpulver: 1 tsk

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Smöret ska vara mjukt och ägget rumstempererat. Pistagemandlarna har jag tagit ur frysen eftersom jag köpte dem för ett tag sedan och förvarar dem där så att de inte ska härskna.

 

Gör så här:

1. Tag ut smöret och ägget ur kylen minst 1 timme innan du ska baka.

2. Lägg ett bakpapper på en ugnsplåt.

 

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Jag har testat med både 55%-ig bakchoklad och 70%-ig ätchoklad. Det blev lika bra och gott med båda, så tag vad du har hemma.

3. Hacka 75 gr mörk choklad grovt.

4. Mortla 1 msk pulverkaffe till fint pulver.

5. Blanda 3 dl/180 gr vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, 2 msk kakao och kaffepulvret.

6. Sätt ugnen på 200 grader.

7. Vispa det mjuka smöret och 1 dl strösocker med elvisp på högsta fart 2 minuter så att det blir poröst. Tillsätt ägget och vispa 1 minut till.

8. Sikta ner mjölblandningen i smörblandningen med en sil och blanda samman med en gaffel. Tillsätt chokladhacket och 1 dl hela pistagemandlar. Rör med gaffeln tills allt blandats samman.

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Väg gärna degbitarna så får du jämnare längder. Varje degbit väger 180 gr.

9. Dela degen i 3 delar och lägg på bakpapperet.

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Försök peta in pistagemandlarna och chokladbitarna så gott det går.

10. Rulla degbitarna till längder och lägg dem längs bakplåtens kortsida. Platta till dem lite.

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Låt inte längderna svalna mer än 15 minuter, då blir de hårda och svåra att skära upp.

11. Kör in plåten på mittfalsen i ugnen och grädda ca 12 minuter.

12. Drag över bakpapperet med de färdiggräddade längderna till ett galler och låt dem svalna där 15 minuter.

13. Lägg ett nytt bakpapper på ugnsplåten när den svalnat lite.

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Skär bort ändarna. De blir perfekta munsbitar medan du bakar.

14. Efter 15 minuter: Skär längderna i sneda bitar med en vass kniv.
Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

15. Lägg dina biscotti på bakpapperet med den ena snittytan upp.
Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

16. Grädda ca 8 minuter (200 grader).

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

17. Tag ut plåten ur ugnen och låt dina biscotti svalna helt innan du lägger dem i en plastburk med lock.

Kaffebiscotti med choklad och pistagemandel

Mmmmm, de doftar ljuvligt av kaffe!

 

 

Vill du ha fler recept på goda och lättbakade småkakor?

 

Klicka här för receptet på

glutenfria sotarmurrar!

Sotarmurrar - läckra glutenfria småkakor av bara 4 ingredienser

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för receptet på

Kristinas ljuvliga syltgrottor!

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Kristinas ljuvliga syltgrottor

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för receptet på

Agnetas drömgoda småkakor!

Agnetas drömgoda choklad- och kolakakor

 

 

 

 

 

 

 

 

(78)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar