Annons

Annons

Spännande thriller med högt tempo

Terry Hayes, som skrivit manus till ett 20-tal prisbelönta filmer och tv-serier, har kommit ut med sin första roman "Jag är Pilgrimen" – en gigant på 900 sidor som är så fängslande att ingen kan lägga den ifrån sig förrän sista sidan är läst. Den handlar om Pilgrimen, chef för en hemlig amerikansk underrättelsetjänst, som dragit sig tillbaka och lever sitt liv som en vanlig man i Paris. Med sina erfarenheter ser han det ingen annan ser...

 

Jag är Pilgrimen blev hyllad över hela världen när den släpptes i USA 2014. I Norge har den sålts i över 100 000 exemplar och i England var den årets mest sålda debutroman 2014. Här hemma i Sverige fick den betyget ”En klockren femma!” av Magnus Utvik, som är bokrecensent i Gomorron Sverige, den har hyllats av C-G Karlsson i Gokväll, i Dagens Nyheter och av oräkneliga bloggare. Nu har den äntligen kommit i storpocket, som vi lottar ut den här veckan.

Annons

Det är bara den f d spionen Pilgrimen som ser sambandet mellan flera olika dödsfall runt om i världen och han blir indragen i en livsfarlig jakt på en man som är lika anonym som han själv, en man utan ansikte och full av hat som planerar sin hämnd i Guds namn. Jag är Pilgrimen sätter fingret på vår tid som ingen annan thriller.

Jag är Pilgrimen

Copyright Kristen Hayes

Terry Hayes debuterade strax efter 60-årsstrecket efter ett långt liv i filmbranschen. Han har skrivit filmmanus till Lugnt vatten, From Hell, Mad Max 2: Road Warrior och en mängd annat.

Jag är Pilgrimen

På den amerikanska bokmässan, som Hillary Clinton besökte i samband med utgivningen av sina memoarer, passade hon på att försäkra sig om ett exemplar av ”Jag är Pilgrimen”. Förhoppningsvis slipper hon de scenarior som den amerikanska presidenten i boken råkar ut för när hon tar plats i Vita huset.

Tack till Jenny Schyttberg och Bazar Förlag för att jag får lotta ut boken!

Vill du vara med och tävla om ett exemplar av Jag är Pilgrimen av Terry Hayes? Klicka då här!

 

(16)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar