Annons

Annons

SEMESTERTIPS: Härliga saltstänkta Bohuslän

Har man lyckan att få tillbringa en semester i Bohuslän med inget annat än sol, blå himmel och blått hav stannar den underbara känslan kvar i kroppen länge, länge. Det är en vitaminkur man kan ta fram och stärka sig med när höstvindarna börjar vina.

Härliga saltstänkta Bohuslän

Foto: Mona Nordöy

Förra sommaren bodde vi en vecka på Bohus-Malmön och gjorde då dagsutflykter till Smögen, Fjällbacka, Strömstad, Lysekil och Nordens Ark. I Lysekil var det kärlek vid första ögonkastet när vi promenerade förbi det charmiga sekelskifteshotellet Strandflickornas Havshotell och jag var tvungen att gå in och ta mig en titt. Den trevliga damen i receptionen (en av direktörskorna på fotot ovan) tog oss glatt med på en rundtur och jag kunde genast konstatera att det måste vara Sveriges mest förtjusande hotell. Det var som att bli förflyttad tillbaka till Oscar II:s tid när han gjorde täta besök i kurorten Lysekil och jag förväntade mig nästan att få se Miss Marple sitta i en vrå i orangeriet och spionera på oss.

Annons
Gott nytt år i orangeriet

I det bedårande orangeriet är man välkommen att äta eller fika även om man inte bor på hotellet. (Foto: Strandflickorna)

Strandflickorna_monasbilder_högupplösta (38)

Måtte jag få bo här en varm och solig sommarvecka innan jag dör! (Foto: Mona Nordöy)

Stenhuggare Strömbergs rum (8)

Eller få fira jul och nyår här! (Foto: Strandflickorna)

iphone 264

På promenadvägen längs havet från Strandflickorna till Södra hamnen blir man helt betagen i de vackra husen med snickarglädje.

iphone 270

Vi åt jättegoda wallenbergare på den flytande restaurangen Pråmen i Södra hamnen.

iphone 269

Utsikt från restaurangen! Blått hav, blå himmel…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På hemvägen drack vi kaffe i den söta Marsipanladan strax utanför Lysekil. (Foto: Kutterkonfekt)

IMG_6897

Marsipanladan är en rödmålad stuga full av smulpajer, muffins, glass och framförallt hemlagad choklad och handgjord marsipan. (Foto: Kutterkonfekt)

DSC00652

En varm och solig dag gäller det att inte ha glömt kylväskan så att man kan lägga upp ett litet förråd av godsaker! (Foto: Kutterkonfekt)

 

(234)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar