Annons

Annons

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Mias saftiga banankaka med kanel

Mias banankaka

Den här goda kakan är perfekt att baka när man har ett par mogna bananer liggande.

Mia Lindström är Hemmets redaktionschef och biträdande chefredaktör och med sina 31 år på Hemmets är hon den som varit här längst. När inte Mia håller i en massa trådar på Hemmets redaktion eller är på någon spännande resa njuter hon av livet i våningen i Malmö eller i sommarhuset i Falsterbo tillsammans med maken Sven och deras vuxna döttrar Kajsa och Stina. I våras bakade Mia denna goda banankaka efter sin mormor Gertruds enkla recept. Hon brukade alltid baka till hela släkten och hennes banankaka var en av Mias favoritkakor som jag kan lova är både saftig och god. Jag hade själv några övermogna bananer i fruktfatet och bakade den i lördags. Kanongod!!!

Annons
Mias banankaka

Mia njuter av blomsterprakten på verandan i sommarhuset.

Mias banankaka

På sommaren lever söta Iris lantliv hos ”mormor” i Falsterbo och på vintern är  hon stadskatt hos matte Kajsa.

Det här behövs:

2 mogna bananer

75 gram smör att smälta

1/2 dl mjölk

2 ägg

1,5 dl strösocker

1 tsk kanel

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Smörj och bröa en form (ca 1,5 liter).

4. Blanda mjölet med bakpulver och kanel.

5. Skala och mosa bananerna.

6. Häll mjölken i det smälta smöret.

7. Vispa ägg och socker pösigt.

8. Rör ner bananmoset.

9. Rör ner mjölblandningen.

10. Rör snabbt ner mjölkblandningen.

11. Häll smeten i formen.

12. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter.

Mias banankaka

Iris brukar alltid sitta i köksfönstret och hålla Mia sällskap.

Nästa gång REDAKTIONEN BAKAR är det Hemmets matredaktör Kristina Palmenäs som bakar sina läckra syltgrottor! Missa inte detta!

 

LÄS OCKSÅ

(29)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar