Annons

Annons

Mormors pressgurka

Mormors pressgurka tar inte mer än 5 minuter att lägga (8 minuter om du har 2 gurkor). Enklare än så här kan det inte göras och godare kan det inte bli. Mamma brukade alltid lägga pressgurka på söndagarna under min uppväxt. Då var det ofta helstekt höna till söndagsmiddag. Mums!

VÄRLDENS ENKLASTE: Festkyckling med himmelsk sås

Det här behöver du till 4 (8) portioner pressgurka:

Slanggurka: 1 (2) st

Ättika: 1 (2) msk 24%-ig eller 2 (4) msk 12%-ig eller saften från 1 (2) citroner

Strösocker: 1 ½ (3) dl

Salt: 1 (2) krm

Vitpeppar: 1 (2) krm

Annons

Persilja: 1 knippe

 

Gör så här:

1. Tvätta slanggurkan eller hyvla bort skalet med en potatisskalare om du inte fått tag på ekologisk gurka.

2. Hyvla ner gurkan i en skål med potatisskalare.

3. Häll över strösocker, salt, vitpeppar och ättika. Blanda väl med två gafflar tills gurkan saftat sig och sockret smält. Se till att det inte ligger socker på skålens botten.

4. Tvätta och finklipp persilja. Blanda ner den i pressgurkan. Strö lite överst som dekoration.

5. Lägg plastfolie över skålen och ställ in den i kylen en halvtimme. Sedan är pressgurkan klar att ätas. Den kan gärna göras tidigare på dagen.

 

 

Klicka här om du vill ha recept på världens snabbaste smörgåsgurka!

Världens snabbaste smörgåsgurka

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här om du vill ha recept på rårörda lingon på 2 minuter!

Rårörda lingon på 2 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar