Annons
Annons

Om Gunilla

Gunilla Wall

Gunilla Wall är sedan 15 år tillbaka redaktör för romaner, noveller, bokutdrag och boktips på Hemmets Veckotidning. Innan dess jobbade hon på olika bokförlag och har varit 35 år i förlagsbranschen.

På fritiden njuter hon av livet tillsammans med sambon Gert och deras lilla cockerspanieltjej Minni – den 8:e i ordningen. De bor vid havet i Malmö, där Gunilla bott i hela sitt liv. Gert är norrlänning och har fört in lugnet, tjälknölen och hjortronen i Gunillas liv.

Hundar har alltid haft den nästan viktigaste platsen i Gunillas liv. Som ensambarn kröp hon ofta ner i pudeln Peggys korg och kände sig trygg och sedan har de ersatt de barn hon aldrig hann med att skaffa. Bakningen är den stora passionen. När andra kopplar av med en bok på fritiden sätter hon på ugnen och förklädet och tar fram mjölet. För det där med att läsa en god bok, det har hon ju redan gjort på jobbet – och dessutom fått betalt för det! Istället roar hon sig med att baka – både kakor, matbröd och pajer – och får på så sätt både röra sig och vara lite kreativ. Det är naturligtvis roligast när baken blir lyckade, men hennes stora utmaning är ändå när hon misslyckas. För skam den som ger sig när baguetterna slingrar ifrån henne som hala ålar när de ska in i ugnen eller när marängerna blir mjuka eller sjunker ihop. Då ger hon sig inte förrän hon så småningom lyckas och det blir många uppochnervända kök och många diskmaskiner som måste köras för stackars Gert, som aldrig någonsin klagar.

Häng med på hennes bak- och hundäventyr!

Kontakt för samarbeten:
Ida Antebro – [email protected]


Annons
Senaste från Hemmets