Annons

Annons

Mysiga Parisdeckare

Mysiga Parisdeckare!

4 titlar har översatts till svenska men i Frankrike har den 12:e boken redan hunnit komma ut.

Den här underbara bokserien är för alla som gillar historiska pusseldeckare kryddade med romantik – och för alla som älskar Paris! Böckerna handlar om bokhandlaren Victor Legris, som löser mordgåtor i klassiska miljöer som Eiffeltornet och Montmartre i 1890-talets Paris. Bakom författarnamnet Claude Izner döljer sig systrarna Liliane Korb och Laurence Lefevre, som arbetar som bouquinister längs Seines kajer, där de sålt antikvariska böcker sedan 20-årsåldern. Så håll utkik efter dem vid en eventuell semesterresa till Paris i sommar! De två systrarna har tillsammans skrivit 20 böcker för barn och vuxna, och för den första boken i deckarserien, Mordet i Eiffeltornet, har de fått ett mycket prestigefullt franskt deckarpris – Michel Lebrun-priset. Jag kan varmt rekommendera böckerna till alla som gillar Agatha Christie och vår egen Jan Mårtenson, som skriver deckare om antikhandlare Homan i Gamla stan. Nu håller vi tummarna för att Kabusa Böcker snart kommer med en ny bok i serien!

Annons
Mysiga Parisdeckare

Det är 11 år mellan de båda systrarna och det var deras mammas flicknamn Izner som gav dem idén till pseudonymen Claude Izner. Lillasyster Laurence till vänster och Liliane till höger. (Foto: Hannah Libre de Droits)

Mysiga Parisdeckare

I 45 år har de båda systrarna trotsat väder och vind och stått längs Seines kajer och sålt antikvariska böcker i stånd nr 30 i höjd med Notre Dame. (Bild: Shutterstock)

 

Just nu kan du vinna ett bokpaket med Claude Izners 4 mysiga Parisdeckare Victor Legris-mysteriet på Hemmets.se. Klicka här för att tävla!

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar