Annons

Annons

Minnis företrädare

Minnis företrädare

Lilla söta Josefin från Örvikens kennel i Höllviken blev min allra första engelska cockerspaniel. Hon bodde hos mig några sommarmånader innan hon flyttade hem till ett pensionärspar i Malmö. Året var 1988.

Annons

Minnis företrädare

Strax innan Josefin flyttade kom den halvårgamla Nina från Granlundstorpets kennel i norrländska Stöde flygande i en trälåda, som jag hämtade på Sturups flygplats. Vilken ljuvlig hund! Hon ville bara bli älskad.

Minnis företrädare

Kenneln hade tänkt behålla Nina, men det var nog när hon blev lite för stor som uppfödaren bestämde sig för att sälja henne. Hon hade öron som den flygande Disney-elefanten Dumbo och hennes pepparkaksögon hade lika långa fransar som Kajsa Anka. Men vilken Pippi Långstrump hon var! Hon var tokig i bröd och fanns det bara en pytteliten brödsmula någonstans så nog var hon där när vi inte var hemma. Hon drog ut brödlådan, öppnade skåp och drog ut grytor och kastruller och sprang högst uppe på bokhyllan (det skulle jag ha velat se). Det enda säkra ställe att förvara nyinköpta frallor och kakor på var i en krok uppe i taket om Nina skulle vara ensam hemma. Hon är den av mina hundar jag minns allra bäst.

Minnis företrädare

Strax efter Josefin flyttat flög jag upp till Sundsvall, där Ninas uppfödare mötte mig på flygplatsen med en ljuvlig valp. Det var lilla Sofi, som var för liten för att flyga ensam. Oj, vad flygvärdinnorna blev tokiga i henne. Och så lycklig Nina blev när jag kom hem med henne. Hon kände nog igen doften från barndomshemmet. Här har Sofi smugit sig in i sovrummet, som annars var förbjuden mark för hundarna på den tiden.

Minnis företrädare

Här är det fest när jag köpt en ny säck torrfoder som jag tömt över i en tunna. Då brukade Nina krypa in i den tomma säcken och se till att inga smulor gick förlorade.

Minnis företrädare

Här har matte tagit mig samman och ska ha stortvätt. Hundar har en förmåga att göra det mysigt för sig.

Minnis företrädare

Nina blev 11 år och Sofi 14. Sofi fick 3 år som ensamhund och när hon också var borta var det dags för mig att söka ny hund. Den här gången hamnade jag hos Frostworks kennel i Jukkasjärvi, dit Gert och jag flög för att hämta hem Lina, som var född 300 meter från Ishotellet. En underbar hund som blev 11 år. Alla mina hundar har underligt nog blivit 11 eller 14 år. Det bådar gott för Minni, för nu är det 14 år (eller mer) som gäller! ♥♥♥

Minnis företrädare

Lina, som var 3-färgad, 7 veckor gammal.

Minnis företrädare

Inte förrän valparna var 7-8 veckor gamla fick de komma ut och leka i snön i Jukkasjärvi eftersom det hade varit alldeles för kallt för dem tidigare på vintern. Här har Lina satt sig ner i snön medan hennes syster Hanna försöker få igång leken. (Februari 2002.)

(23)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar