Annons

Annons

Den stora återföreningen

Minni får träffa sin mamma

Minnis silkeslena valppäls hade växt rejält och det började bli dags för henne att bli trimmad. Så för första gången sedan vi hämtade hem henne 2 månader tidigare körde vi till kenneln. Så spännande! Hur skulle syskonen och hennes mamma reagera när de träffade henne igen? Och hur skulle Minni reagera?

Annons

Minni sprang glad i hågen fram till staketet och verkade genast känna igen sig. Men oj, där var ju ett helt gäng med hundar som inte alls hälsade henne välkommen tillbaka utan skällde ut henne! Värst var mamma Bonnie. ”Kommer den där ungen hit igen, jag som trodde att jag blivit av med henne!” De vuxna hundarna fick komma in i huset så att syskonen fick hälsa på varandra i lugn och ro. Det var Sigge och Sally, och så Cockie som inte flyttat till sin matte Camilla i Vejbystrand ännu.

Vi lämnade Minni och körde en runda medan Ingrid och Taddy trimmade Minni. När vi kom tillbaka drack vi kaffe i trädgården och valparna fick leka. Sigge och Cockie lekte glatt med Minni, men Sally gick och satte sig i en hörna och tjurade. Och där blev hon sittande. Sedan kom hon fram till mig och ville komma upp i mitt knä, där hon satt länge. ”Varför fick inte jag följa med dig hem?” Strax innan vi skulle gå bröts isen och Sally började leka med Minni och sedan dess leker de med varandra från första stund när de träffas.

Minni får träffa sin mamma

Kärt återseende mellan Minni och gammelmatte Ingrid på Tadingtons kennel!

Så kom den heliga stund då Minni fick hälsa fint på sin mamma. Det första hon gjorde var att springa fram till Bonnie och försöka få ha mat av henne, så visst kände de igen varandra. Lina träffade sin mamma en gång sedan de hade skilts åt. Det var 3-4 månader senare. Men oj vilken utskällning hon fick när hon rusade fram till sin mamma! Hundar gör sannerligen klart för sina barn att de får klara sig själva när de flyttat hemifrån.

Minni får träffa sin mamma

”Är det nån mer som kan rulla ihop tungan så här?”

 

(16)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar