Annons

Annons

Minni är äntligen min!

Gert hade rest till Norrland för att vara där resten av sommaren och jag gick ensam hemma och våndades. Skulle jag få Minni eller Tiny eller kanske ingen av dem? Det blev torsdag och det var bara två dagar kvar tills jag skulle hämta vår lilla valp...

 

Minni

På fredagen ringde Ingrid från Tadingtons Kennel! Pappa Ricardos matte hade äntligen gjort sitt val! Jag höll andan… Hon hade valt Tiny! Eller var det Tiny, som liksom Minni, hade valt sin matte? För när Ricardos matte letat sig fram mitt i natten till Utvälinge efter att ha kört hela den långa vägen från Rhendalen sov alla valparna djupt – utom lilla Tiny, som glatt sprang fram till henne. Det sa såklart genast ”klick”!

Annons

Minni skulle äntligen bli vår! Hela eftermiddagen gick jag i ett lyckorus på jobbet. Men på kvällen började jag tycka synd om henne – tänk att det är sista natten med gänget…

Minni är äntligen vår!

Lördagen den 19 juli den varma sommaren 2014 höll jag Minni i min famn för första gången. Hon var äntligen min! Jag hade just skrivit under papperen och satt med den nybadade lilla valpen när mamma Bonnie sprang fram till oss och gav sin dotter en slick på först den ena kinden och sedan den andra som för att säga ”hejdå och lycka till i livet” och sedan fick jag en slick i ansiktet som om hon ville säga ”du är okej, ta väl hand om min unge”. Sedan stack hon iväg ut till de andra hundarna i trädgården och jag såg henne inte mer. Hon hade gjort sitt och jag blir lika rörd varje gång jag tänker på det. Underbara Bonnie!

Minni är äntligen vår!

Gammelmatte Ingrid och gammelhusse Taddy har just tagit farväl av sin lilla Mini. Hon har lagt sig till ro i baksätet i bilen och det känns tryggt med den röda filten med välbekanta dofter hon fått med sig. Hela vägen till Malmö sov hon som en stock.

Minni är äntligen vår!

Det var så varmt, men redan då visste Minni hur hon ville ha det – svalt klinkergolv och magen i vädret så att hon kunde få svalka på ljumskarna. (Klicka här och läs denna viktiga information om det skulle bli varmt igen!)

Minni är äntligen vår!

Skönt att svalka sig på bordets metallunderrede i sommarhettan!

Minni är äntligen vår!

Mamma hade glömt kvar sin ”dramaten” i vår hall och den blev genast en favoritplats första veckan – men sedan växte hon ur den!

Minni är äntligen vår!

Gott med tuggben och inga syskon som tar dem ifrån mig!

Minni är äntligen vår!

Hon sov gott hela första natten i sin nya korg, som var gigantisk för den lilla valpen. Jag ska aldrig glömma första morgonen när jag vaknade och tittade ner i korgen. Å, så glad hon blev när hon fick se mig!

Minni är äntligen vår!

Hej, matte! Vad glad jag är att jag hamnade hos dig! 🙂 Men var är min husse?

 

(30)

2 kommentarer

 


Annons

Annons

Laddar