Annons

Annons

Min stora kärlek och passion

Gunilla Wall

Välkomna till min blogg!

Hej!

Jag heter Gunilla och det är jag som varje vecka förser Hemmets läsare med romaner, noveller, tips på nya böcker och ibland utdrag ur dem. Med så mycket läsning på jobbet längtar jag efter att få göra något helt annat när jag kommer hem. Rensa hjärnan, röra på mig och jobba lite med händerna. Så istället för att läsa en spännande bok läser jag något som jag tycker är ännu mer spännande – bakböcker! – och när vi nu inte har några rabatter att gräva i dyker jag istället ner i en bunke och knådar till en deg. Det blir både matbröd, kaffebröd och pajer som jag kommer att skriva om här i bloggen.

Annons

För vilket fantastiskt spännande äventyr det är att baka! Att själv få bestämma vad man ska röra ihop och sedan få se ett mästerverk – om man har tur. Roligast är att göra om recepten till sina egna, att välja det bästa ur ett par recept och göra ett nytt recept av dem. Häromdagen när jag stod i köket och experimenterade kom jag på att det nog är genetiskt betingat. Min pappa var kemist och jag undrar om det inte är den lilla kemisten i mig som älskar att mixtra och experimentera och röra och blanda. Och sedan har jag min farmor att brås på. Förutom att hon var Mazettis snabbaste chokladdopperska när förra seklet var ungt, och till sina arbetskamraters förtret höjde ackordet, var hon en mästare på att göra vackra småkakor. Men så vägde hon också varenda liten degklump på hushållsvåg så att de skulle bli exakt lika stora. När farmor kom med sina mästerverk till min barndoms släktkalas fick mamma snabbt plocka undan sina kakor som hon stått och bakat i dagar. Farmors ene bror var bagare och även en gammelmoster till mig var i sin ungdom bagerska och duktig på att göra fina tårtor. Så jag förstår var min bakglädje kommer ifrån.

 

Snabb rabarberkaka

Den här snabblagade och läckra kakan kommer ni snart att få recept på…

 

Jag minns första gången jag bakade muffins och satt framför ugnsluckan och förundrade mig över konstverken som höll på att skapas innanför glaset. Tänk att röra ihop lite mjöl, bakpulver och socker – och vips blir det läckra bakverk! Än idag sätter jag mig på en pall framför ugnen och tittar på magin när vårt favorithelgbröd trollas fram i ugnen. Från att ha varit en platt deg i långpannan blåses det upp som en luftmadrass och det vill jag inte missa. För mig är bakning lika spännande som en bra deckare och varje vecka kommer jag att bjuda på både goda och roliga recept.

Om bakning är min stora passion så är vår lilla cockerspaniel Minni min stora kärlek. Alla roliga vardagshändelser med henne kommer jag att berätta om här i bloggen. Söta valpbilder och små filmklipp utlovas! Just idag är jag kanske inte så glad på henne eftersom hon väckte mig halv fem imore och jag har fått dricka många koppar kaffe för att hålla igång hjärnverksamheten. Jag tror inte att jag varit så här seg sedan efter en lussevaka i nian. Minni är en pigg liten krabat som vaknar med ljuset och jag börjar redan fasa för sommaren. Är det någon som har ett gott råd så dela gärna med er i kommentarsfältet här i bloggen, för det skulle vara underbart att få sova ut på helgerna.

 

Minni

Min stora kärlek Minni!

 

Ha det gott, så hörs vi snart igen!

(87)

2 kommentarer

 


Annons

Annons