Annons

Annons

Höstmys med tre nya historiska romaner

Höstmys med nyutkomna historiska romaner

Stenhuggarens dotter – dramatisk fortsättning på Släkten

Det är mitten av 1200-talet och Sissela Konradsdotter följer med sin pappa till Stockholm från smålandet när han får en inbjudan från kung Valdemar. Det dröjer inte länge förrän hon blir en central del i kungens liv, men så småningom tvingar kungaborgens intriger henne på flykten. Med sig får Sissela kungens son Eskil och en ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet…

Annons

Stenhuggarens dotter är den sjunde fristående delen i romanserie Släkten. Tidigare delar har skrivits av Katarina Mazetti, Karin Wahlberg, Catharina Ingelman-Sundberg, Maria Gustavsdotter, Ingrid Kampås och Elisabet Nemert.

Mysiga historiska romaner

Ewa Klingberg jobbar som lärare och har tidigare kommit ut med Kyrkornas hemligheter tillsammans med dottern Hanna Åhman. Sedan många år tillbaka är Ewa en omtyckt novell- och romanförfattare i Hemmets Veckotidning samt medarbetare i tidningen Släkthistoria. (Foto: Hanna Åhman)

 

Kastanjeträdets makt – spänningsroman om medeltiden

Året är 1355 och drottning Blanche och kung Magnus firar jul på Kalmar slott. Det har varit lugnt i riket i 10 år, men när prins Erik hamnar i klorna på rådsadelns främste upprorsmakare Karl Ulfsson börjar oron sprida sig. Kungafientliga planer smids på Stockholms slott och sömmerskan Elin får betala med sitt liv för att hon blir vittne till det. Kommer kung Magnus att bli störtad från tronen på grund av sin  son?

Bodil Mårtensson är van att skriva spännande efter att ha kommit ut med 24 spänningsromaner – först 11 böcker om kriminalkommissarie Joakim Hill och sedan medeltidstrilogin om länsman Frans Barkhe. Kastanjeträdets makt är den andra fristående delen i ännu en spännande medeltidstrilogi. Bodils böcker har sålts i mer än 250 000 exemplar.

Mysiga historiska romaner

Sedan tonåren bor Bodil i Skåne och sedan några år tillbaka i Rydebäck utanför Helsingborg tillsammans med sonen Nicolas. (Foto: Bengt Alm)

 

Tillbaka till Hope River – feelgood från 1930-talets USA

Det är ont om jobb i depressionens West Virginia, men behovet av en sjuksköterska är skriande och Becky Myers blir varmt välkomnad när hon återvänder till den lilla orten Hope River. Trots att hon inte är utbildad barnmorska ställer Becky upp när ortens kvinnor ska föda. Med stor värme och humor skildras livet i den avlägsna dalgången där Becky snart finner sig till rätta och hittar kärleken.

Tillbaka till Hope River är Patricia Harmans andra roman, som är en fristående fortsättning på Barnmorskan i Hope River, utgiven i bl a Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Japan, Norge, Spanien och England.

Patricia Harman har själv över 30 års erfarenhet som barnmorska. 1985 tog hon med sig maken Thomas, deras små söner och katten och reste norrut till den amerikanska vildmarken. Sedan 1998 driver hon och Tom, som är gynekolog, en privatklinik i Morgantown i West Virginia. Läs mer om familjen Harmans äventyrliga liv här!

Tack till Historiska Media och BOKFABRIKEN för att jag fick lotta ut böckerna!

 

(59)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar