Annons

Annons

Historisk romantik när den är som bäst

Här kommer äntligen något för alla som är trötta på kriminalromaner och relationsromaner. För visst är det väl ändå något särskilt med historiska kärleksromaner? Och i svensk miljö dessutom. Det känns tryggt på något vis. Nu väntar vi bara på att vi ska kunna plocka fram hängmattan och lägga oss i den och njuta av Frida Skybäcks underbara romaner. Gammal som ung.

Frida Skybäck

Tack, tack, tack till Frida Skybäck för att hon vill dela med sig av sitt historiska kunnande och få oss att drömma bort en stund! För visst gör man det när man läser historiska kärleksromaner. Och alla har vi väl någon gång läst både Alice Lyttkens och Elsi Rydsjö? I dagarna kommer ännu en skånska – numera lundabon Frida Skybäck – ut med sin 4:e historiska kärleksroman Polarnatt, som är en fristående fortsättning på hennes förra roman Norrsken om systrarna Stiernfors på Rosenlunds herrgård i 1800-talets Skåne. Låter det inte helt förtjusande? Av Fridas två första romaner finns bara 1700-talsromanen Charlotte Hassel att få tag på. Den vita frun är helt slut på förlaget.

Annons

Frida Skybäck är både historie- och språklärare på gymnasiet och kan därmed sin historia. Jag gillar att läsa romaner av någon som vet vad de skriver om, för jag tror på allt jag läser. Nu vet jag visserligen att Frida fantiserar ihop sina berättelser och huvudpersoner, men den historiska miljön är korrekt. Det är lite som att läsa en sjukhusthriller av en läkare eller en polisroman av Leif GW Persson. Man kan lita på sin författare. Det gör i alla fall jag. Grattis till alla som har Fridas böcker kvar på läslistan! Ni har många härliga timmar framför er!

Den här veckan söker vi 5 lyckliga vinnare av Norrsken! Klicka här och var med i tävlingen: https://www.hemmets.se/vinn-historisk-karleksroman/

Frida Skybäck

Frida växte upp i Örkelljunga men bor nu i Lund med maken Antonio och deras två döttrar. Hon älskar sin familj och choklad, och helst äter hon fisk eller matiga sallader med vitt vin till. Hon gillar att vara ute i naturen, simning, löpning och bollsporter. Kopplar av gör hon med en bra film (gärna The Good Wife) eller en god bok (gärna av Khaled Hosseini). Resan går helst till Mexiko eller någon strand. (Foto: Johanna Skybäck)

Läs mer om Frida Skybäck här:

Frida Skybäcks hemsida: http://fridaskyback.hemsida24.se/

Frida Skybäcks Facebooksida: https://www.facebook.com/frida.plasenciaskyback?fref=ts

Bokförlaget Forum: http://www.forum.se/forfattare/s/frida-skyback/

Frida Skybäcks författarskola: http://www.skd.se/2015/06/17/sa-gick-min-drom-i-uppfyllelse/

 

 

(40)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar