Annons

Annons

Från lovande pingisspelare till succéförfattare!

Från lovande pingisspelare till succéförfattare

Foto: Magnus Liam Karlsson

Efter succén med Zlatans biografi gav sig författaren David Lagercrantz i kast med att skriva den fristående fortsättningen på Stieg Larssons bejublade thrillertrilogi Millennium. Boken har vaktats som en statshemlighet av Norstedts och ingen har fått tjuvtitta i den – inte förrän idag då den har världspremiär och släpps med dunder och brak, pompa och ståt. Den ska bli spännande att läsa!

Annons

Det är kanske inte många som vet att David var en mycket lovande bordtennisspelare när han var i 10-12-årsåldern. Då spelade han för klubben Ängby SK och pappa Olof Lagercrantz, legendarisk chefredaktör för Dagens Nyheter, var mycket involverad i sonens spel. Jag har hört berättas att han var en riktig pingispappa som ofta kom i sin fluga och satt med spänning och såg sin snabbe och skicklige lille son spela. Inte illa för en pappa på 70-talet!

Missa inte chansen att vinna ett signerat exemplar av Det som inte dödar oss – Millennium 4 – av David Lagercrantz!

david lagercrantz 1

Träningsläger på Rhodos 1974: Lagledare Bengt Eke med fr v Sören Öhlund, David Lagercrantz, Sören Portnoff.

david lagercrantz 4

På båtutflykt under träningslägret på Rhodos: Fr vänster Sören Portnoff, David Lagercrantz, Sören Öhlund, lagledare Bengt Eke.

david lagercrantz 3

Härliga stunder i solen med pingiskompisarna! 12-årige David 2:a fr v.

david lagercrantz 2

Tågbyte på väg till Påskturneringen i Tyskland 1974. Här står 12-årige David Lagercrantz i mittraden, 2:a fr v. På översta raden är Peter Nordlander (”Nollan”), Johan Ahlman, Erik Ahrsjö och Kenneth Frank.

Ett stort och varmt tack till Nils-Erik Sandberg för att han tagit sig tid att att leta i sina fotoalbum och för att han delat med sig av bilderna!

 

PS. På onsdag den 2 september lottar jag ut ett bokpaket med böcker för alla hundälskare!

(87)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar