Annons

Annons

Författaren som vet mest

trippelbocker_555b85dbddf2b31b68d7ec31

Under arbetet med Flickorna i speceriaffären flyttade Eli hem till föräldragården i Roslagen tillsammans med sin man Håkan. Vår lilla by är en trevlig plats, nästan lika mysig som böckernas Söderberga, säger Eli.

Med böcker söta som karameller på sin meritlista slog Eli Åhman Owetz till och vann veckofinalen i vårens sista Vem vet mest? i fredags på SVT. Idén till de underbara böckerna om Anna-Lisa föddes när Eli drömde om att öppna en retrobutik och plötsligt hade hon fantiserat ihop en roman istället, där hon gav sin hjältinna alla egenskaper hon själv skulle vilja ha. Eli blev väldigt glad när en av hennes fastrar undrade hur hon kunde få till det så rätt, det som handlar om förr i tiden. Det är mycket Elis mammas förtjänst, hon berättade mycket om hur det var när hon var barn. Elis läsare brukar alltid fråga henne om Trekaffet i Anna-Lisas butik som de skulle vilja bli bjudna på eftersom det låter så mysigt. Meningen med böckerna är just att de ska vara en mysig skildring av livet på landet. En by där man är goda grannar och hjälps åt. Och dricker Trekaffe!

Annons

Den 15 september kommer den 3:e boken i serien ut, En sommar på luffen, och Hemmets är då lovade ett smakprov ur den. Så håll utkik i tidningen! Då kanske vi kan få Eli att avslöja Anna-Lisas recept på favoritkakan till Trekaffet!

Just nu kan du vinna ett bokpaket med de två första böckerna i serien om Anna-Lisa: Anna-Lisas Antik och Flickorna i specieriaffären på Hemmets.se. Klicka här för att tävla!

Eli Åhman Owetz

Flickorna i specieriaffären dedikerade Eli till sin mamma Britta. Kvinnor födda på 1910- och 20-talen är fantastiska, säger hon. De fick ofta ge upp sina drömmar för att bli maka, mamma och husmor. (Foto: Staffan Huss)

Följ gärna Eli Åhman Owetz på Facebook!

 

(37)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar