Annons

Annons

Feelgoodromaner för grabbarna

Nu är det grabbarnas tur att få tips om feelgodromaner som jag tror är helt i deras smak. Vad sägs om att läsa om Guylain, som är sambo med en guldfisk och kär i en kvinnlig toalettvakt som han aldrig träffat, 19-årige Felix som paras ihop med 47-åriga Viola i ett Starta eget-projekt och finske Matti som försöker finna sig tillrätta i Sverige där män bara pratar om känslor och går omkring i mjukisbrallor?

Feelgood-romaner för grabbarna

 

Alibi AB − varm och skruvad roman

Felix är 19 år, pank och arbetslös när han mot sin vilja paras ihop med 47-åriga Viola på en Starta eget-kurs som han charmat till sig. Viola bor i ett enormt hus, hon har 153 i IQ, massor av högskolepoäng och fotografiskt minne men har aldrig lyckats skaffa sig ett jobb. Det något udda paret får i uppgift att försöka komma på en affärsidé tillsammans och Felix får en snilleblixt − de ska starta ett företag som skapar alibin åt folk för att underlätta deras vardag. Dock ej för att underlätta brott…

Annons

Alibi AB är en varm och härligt skruvad berättelse om att kämpa för det man tror på, att aldrig ge upp och att ingenting är omöjligt − bara man vill det tillräckligt mycket.

Christina Larsson har före klivet in i feelgood-genren skrivit 4 romaner om kriminalkommissarien Ingrid Bergman vid Göteborgspolisen. Christina är själv bosatt i Göteborg men tillbringar så mycket tid hon kan i halländska Haverdal och i Spanien.

Feelgood för grabbarna

Mannen som läste högt på 6.27-tågetpoetisk och satirisk berättelse

36-årige Guylain är sambo med en guldfisk och den enda ljuspunkten i hans liv är pendeltågresorna då han läser högt för medpassagerarna från boksidor han räddat från pappersåtervinningen där han jobbar. Och varje torsdagskväll ringer han sin mamma, som fått för sig att sonen är bokförläggare i Paris och vill höra allt om hans jobb. Så en dag hittar Guylain en USB-sticka där en kvinna vid namn Julie samlat sina dagboksanteckningar. Han blir blixtförälskad, lär sig dagboken utantill och bestämmer sig för att leta upp Julie. Det enda han vet är att hon jobbar på ett av Paris köpcentrum, men han vet inte vilket, bara att toaletten hon vaktar har 14 717 vita kakelplattor…

Mannen som läste högt på 6.27-tåget är Jean-Paul Didierlaurents romandebut. Innan den kom ut i Frankrike hade den sålts till ett 20-tal länder. Som novellförfattare har Jean-Paul vunnit det prestigefulla Prix Hemingway för bästa novell två gånger, 2010 och 2012. Han är bosatt i undersköna Vogeserna i östra Frankrike.

Feelgoodromaner för grabbarna

(Foto: Gwendolyne Delisle)

Förvänta dig det värsta – en hejdlös skröna

Finländaren Matti och hans hustru Beata beger sig till Sverige i hopp om ett bättre liv. Där gör han allt för att anpassa sig till ett samhälle där alla män har hår i ansiktet, går omkring i mjukisbrallor och pratar om känslor. Men ingenting blir som Matti tänkt sig…

Tankarna går osökt till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann!

Förvänta dig det värsta är Petteri Nuottimäkis debutroman. Han har tidigare tecknat serier och skrivit filmmanus, däribland biosuccén Smala Sussie. Petteri bor i Sverige men är född i Finland.

Feelgood för grabbarna

(Alexander Cahlenstein/CC)

Tack till Norstedts, Alfabeta och BOKFABRIKEN för att jag får lotta ut böckerna!

Klicka här om du vill vinna böckerna!

 

(29)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar