Annons

Annons

Ett helt paket med rosa böcker

Ett helt paket med bara rosa böcker!

 

Tisdagsklubben – om att bli härligt förälskad oavsett ålder

62-åriga Karin bestämmer sig för att bryta ensamheten efter makens sjukdom och anmäler sig till en kurs i asiatisk matlagning. Handledare är den passionerade kocken Henrik och hon blir genast god vän med den positiva Monika. Så småningom inser Karin att hennes liv inte alls passerat något bästföredatum som hon tidigare trott, och hon börjar undra om hon kanske ska våga bejaka sina innersta önskningar…

Annons
Ett helt paket med bara rosa böcker!

(Copyright/fotograf: Caroline Andersson)

Anna Fredriksson har skrivit manus till en rad TV-serier och filmer – bl a Rederiet, Wallander, Maria Wern, julkalendern Pelle Svanslös och Sprängaren – men är nu författare på heltid. 2011 debuterade hon med romanen Sommarhuset och hon har hittills kommit ut med 4 romaner som sålt i närmare 350.000 exemplar. Anna bor i Vasastan i Stockholm och har sönerna Felix 28, Sebastian 25 och Tom 20 tillsammans med exmaken Magnus. På sommaren bor hon i sitt hus på Österlen.

 

En tillfällig lösning – varm och humoristisk relationsroman

Lisen och Teddy är grannar men har aldrig haft något särskilt gott öga till varandra. Lisen har ett toppjobb på en PR-byrå och hennes äktenskap är lyckligt, men enligt Teddy är hon bara en präktig småbarnsmamma som verkar ha det trist. Teddy för sin del är en sorglös och arbetsskygg arvtagare som enligt Lisen inte är något annat än en störig festprisse. När tillvaron rämnar för dem båda växer en oväntad vänskap så småningom fram mellan dem…

 

Ett helt paket med bara rosa böcker!

(Foto: Christopher Hunt)

Denise Rudberg är född och uppvuxen i Stockholm och bor idag på Östermalm med sina 2 barn. Hon är författare och krönikör och medverkar regelbundet i SVT:s kulturpanel. Denise har studerat film och dramaturgi i New York och 2002 debuterade hon med romanen Väninnan. Hon räknas som Sveriges chic lit drottning men har också skrivit ungdomsromaner. Totalt har hennes böcker sålts i över 2 miljoner exemplar.

Hugo Rehnberg är chefredaktör på helgmagasinet SvD Perfect Guide och en underhållande krönikör. Han är bosatt i Stockholm men på sommaren kopplar han och familjen av i sommarhuset på norra Öland.

 

Den bekymrade byråkraten – en personlig skildring av svensk politik

Året är 2010 och Kristina är attachée i Bagdad. Solen är obarmhärtig och hettan djävulsk. Invånarna konfronteras ständigt med terrordåd och har oftast inte tillgång till el mer än 3 timmar per dag.  Är det då så underligt att de söker sig till Sverige?

En något annorlunda bok än vi är vana att läsa av deckarförfattaren Kristina Ohlsson.

Ett helt paket med bara rosa böcker!

(Foto: Thron Ullberg)

Kristina Ohlsson föddes i Stockholm men växte upp i Kristianstad och är nu tillbaka i Stockholm. Hon är statsvetare och har jobbat med krishantering på UD, kartlagt de säkerhetspolitiska konsekvenserna av Bushs invasion av Irak på Försvarshögskolan samt jobbat på Rikspolisstyrelsen. Hon har varit 5 år på Säkerhetspolisen, attachée i Bagdad och slutligen terroristexpert vid världens största säkerhetskonferens i Wien innan hon började jobba heltid som författare. Kristina debuterade med Askungar 2009 och har sedan dess kommit ut med 8 romaner och 4 barnböcker.

 

Maja & döden – en ung flickas tankar om livet, döden och kärleken

Maja är bara 13 år och ligger på canceravdelningen. I sin dagbok skriver hon om livet på sjukhuset och vad hon egentligen tycker om vuxna människor. Om mamma och mormor som alltid bråkar. Och så skriver hon såklart om Leonard…

Ett paket med rosa böcker

(Fotograf Charlotta Ljungberg)

Ann-Marie Ljungberg föddes i Haparanda men växte upp i Piteå. Idag är hon bosatt i Göteborg där hon frilansar som översättare och kulturskribent. Hon debuterade som författare 1998 och har sedan dess kommit ut med 4 romaner samt Maja & döden, som egentligen är en bok för unga. 2005 blev Ann-Marie nominerad till Augustpriset för sin roman Simone de Beauvoirs hjärta. Hon är gift med författaren och teaterchefen Björn Sandmark.

 

Tack till Piratförlaget, Forum, Lind & Co samt Kabusa Böcker för att jag fick lotta ut böckerna!

(12)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar