Annons

Annons

Buskul på valputställning

Minni på valputställning

En regnig höstsöndag var det dags för lilla glada Minni att för första gången visa upp sig. Men hennes matte hade inte talat om för henne vad som förväntades av henne, så hon hoppade och skuttade som den värsta cirkushund och hade säkert fått utmärkelsen Gladaste hund om det funnits en sådan. Men nu gick det inget vidare. Vi hade, som sagt, inte tränat innan, för ärligt talat vet jag inte hur man gör när man visar upp en hund, även om det gick bra en gång för 40 år sedan. Men då var jag ung och min hund blev Bäst i rasen.

Annons

När det blev cockervalptikarnas tur fick jag några köttbullar av Minnis gammelmatte Ingrid att locka med, vilket gjorde att den lilla yrhättan hoppade ännu mer än vanligt. Efter att vi sprungit runt och visat upp oss var det dags för hundarna att ställas upp. En uppfödare hade just fått ordning på svans och alla fyra ben på sin väluppfostrade lilla tik när jag måste ha tittat åt ett annat håll ett ögonblick, för plötsligt kändes det konstigt i utställningskopplet. När jag tittade ner såg jag till min fasa att jag stod där med bara koppel och ingen hund. Vart hade Minni tagit vägen? Då såg jag… Hon hade sett sin chans till lite lek och bus och i samma ögonblick som domaren skulle bedöma den andra tiken brottade Minni ner den. Då lovade jag mig själv att aldrig utsätta mig för det här igen… 🙁

Minni på valputställning

Jag undrar om det var Minnis gammelhusse Taddy som hade lagat köttbullarna som fick matglada Minni att hoppa som den värsta cirkushund. Domaren ser betänksam ut, hon måste ha varit omöjlig att bedöma. Men kul hade hon i alla fall!

Minni på valputställning

Minnis brorsa Sigge skötte sig exemplariskt och här är han några veckor senare på en utställning i Danmark där han fick omdömet ”mycket lovande”. Oj, så många söta valpar han kommer att bli pappa till! Titta så fint han står! Det är något annat än yrhättan Minni!

Minni på valputställning

Så här glad blev Ingrid på Tadingtons kennel när den danske domaren berömde söte Sigge!

 

 

 

 

 

 

(37)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar