Annons

Annons

Bus utomhus!

Minni får en kompis

Första veckan höll Minni och jag till på gräset nedanför vårt hus där vi fick vara för oss själva, men sedan var det dags för henne att få träffa andra människor och hundar och vi gick till ”gröningen” på vår gata dit många i husen runtomkring går med sina hundar. Och medan vi stod där ett 20-tal gånger om dagen passerade alla grannskapets hundar med ägare och folk som skulle gå ner till stranden och bada, och ingen kunde såklart låta bli Minni. Hon älskade när de kom fram till henne och hälsade, och idag, ett år senare, rör hon sig inte ur fläcken förrän hon fått hälsa på alla hon möter, både människor och hundar. Särskilt förtjust är hon i tvåbenta herrar och hon har blivit en mycket social och lekfull liten hund. När hon var valp hade vi turen att ha grannar som också hade en valp, sheltien Siva som var några månader äldre än Minni. Oj, vad de två kunde leka! Men efter leken på kvällarna blev Minni lite väl uppspelt och jag hade svårt att få henne lugn igen, så efter ett tag smög jag mig ut ur huset och stängde tyst ytterdörren efter oss så att Siva, som stod på två ben och tittade ut genom fönstret, inte skulle höra när dörren smällde igen och tigga om att få komma ut och leka med Minni.

Annons

iphone 358

Minni i sitt röda valphalsband som jag fick med i en ryggsäck fylld med praktiska saker från Tadingtons Kennel. Å, vad hon njöt när hon fick svalka magen mot gräset i skuggan! Det behövdes inga leksaker, för det fanns alla möjliga spännande saker på gräsmattan att leka med. Fågelfjädrar, torra löv och annat.

Det enkla är oftast det bästa! I dag är favoritleksakerna en tvättlapp, ett trasigt hårband och en gammal strumpa. Om jag ska vara ärlig är det nog en 4-5 stycken som ligger och skräpar på golvet därhemma.
iphone 376

Kaninerna som håller till på gräsmattan nedanför vårt hus höll sig undan medan Minni och jag var där. Men nu är de tillbaka och Minni kan sitta i timmar och titta ner på dem. Jag tycker nästan att hon har börjat skutta som en liten hare!

Bus med sheltien Siva, som bodde i vårt hus ett par månader. När de flyttade efterträddes hon av den 2-årige cockerpojken Putte, som nu är Minnis stora kärlek.

Efter kvällsbus med Siva dröjde det innan jag fick Minni så här lugn igen.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar