Annons

Annons

Böcker fulla av guldkorn

Har du ibland svårt att ta dig igenom långa romaner eller har du helt enkelt inte tid att läsa alla böcker du hör andra prata om? Då är lättlästa böcker kanske något för dig? Där har guldkornen i romanerna behållits och de återberättas på ett lättsamt och trevligt sätt. Här tipsar jag om tre aktuella titlar som garanterat får dig att dra på smilbanden.

vinn-bocker (2)

En man som heter Ove − varm och humoristisk

Det var bättre förr, tycker surgubben Ove. Livet har mist sin mening sedan han blev änkeman och förlorade jobbet. Så en dag bestämmer han sig för att han inte vill leva längre. Men just som Ove ska ta livet av sig backar grannarna på hans brevlåda med sin bil och plötsligt förändras allt…

Annons

216105

En man som heter Ove är Fredrik Backmans debutbok som sålts i över 300 000 exemplar och rättigheterna är sålda till fler än 20 länder. Romanen finns nu i en lättläst version av Niklas Darke och den har blivit både teaterpjäs och långfilm. Fredrik Backman har också kommit ut med Saker min son behöver veta om världen och Min mormor hälsar och säger förlåt. Han är född 1981 och bor i Solna med fru och barn. Hans kultförklarade blogg på Cafe.se följs av 50 000 läsare varje vecka.

I julas gick filmen En man som heter Ove av Hannes Holm och med Rolf Lassgård i huvudrollen upp på biodukarna runt om i landet.

Grattis till Rolf Lassgård som tog hem priset för Bästa huvudroll under måndagskvällens Guldbaggegala!

 

 

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann − skruvad och underfundig

När Allan Karlsson ska fira sin 100-årsdag är hälsan god och nyfikenheten större än någonsin, men sitt födelsedagskalas på äldreboendet tänker han inte vara med på. Han vill uppleva något mer, han vill få sig en sup och känna livet…

Böcker fulla av skratt

(Foto: Sara Arnald)

Efter världssuccéerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Analfabeten som kunde räkna kom Jonas Jonasson ut med Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) i höstas. Klicka här för att läsa mer om Jonas Jonasson!

Författaren Cecilia Davidsson står för den lättlästa versionen av Hundraåringen som klev ut genom fönstret.

Filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Felix Herngren och med Robert Gustavsson i huvudrollen har i dagarna nominerats till en Oscar för Bästa makeup och hår. Vi får hålla tummarna.

 

 

Kaffe med rån humoristisk feelgood

Ingen har väl missat Catharina Ingelman-Sundbergs helfestliga romaner om den galna Pensionärsligan? Gänget på 77+ som tar saken i egna händer när maten är dålig på servicehemmet och bestämmer sig för att checka in på Grand Hotel i Stockholm för att göra en liten kupp…

Mats Wänblad står för den lättlästa versionen av Kaffe med rån.

c2-e1432039352943

(Privat bild)

Catharina Ingelman-Sundberg är i full färd med att lägga sista handen vid sin nya roman Rån och inga visor som Hemmets läsare fick vara med och välja titel till. Klicka här för att läsa mer om Catharina! Och här!

Vill du vara med och tävla om de lättlästa böckerna klickar du här!

 

Tack till LL-förlaget för att jag får lotta ut böckerna!

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar