Annons

Annons

Böcker för alla kattälskare

Böcker för alla kattälskare

Jag är ingen kattägare men en mycket stor kattälskare. I hela mitt liv har det funnits hundar i min familj och därför ingen katt, men när jag var barn och vi bodde i sommarstugan var jag mer intresserad av de små söta kattungar som katten Sara gömde i vedboden varje sommar än av våra hundar. Sara hörde hemma på området där vi bodde och som ägdes av byns lanthandlare Tage Nilsson. Ofta när Sara smög ut på jakt eller vad hon gjorde soliga sommardagar dök jag in i vedboden och lånade hem en liten kisse som jag matade med nappflaska och kelade med en liten stund. Våra stackars pudlar Peggy och Kicki blev antingen instängda i stugan eller fick inte komma in, beroende på var jag och den lilla kattungen höll hus.

Annons

Den här veckan lottar jag ut alltifrån kloka böcker med råd för kattägaren till en liten spänningshistoria för kattälskare av deckarförfattaren Maria Ernestam och en humorbok om surkatten Grumpy Cat, som är jättepopulär på Facebook. Klicka här för att vara med och tävla om bokpaketet!

 

I huvudet på din katt

Susanne Hellman Holmström, som vi alla känner väl vid det här laget från TV-programmet Go’kväll,  har delat med sig av alla sina kunskaper om katten i sin 3:e faktabok om katter och deras beteenden tillsammans med dottern Sarah J Hellman. I huvudet på din katt är full av fakta, kuriosa och tips på hur du undviker problem med din katt och löser dem du redan har. Boken passar både kattentusiaster och nyblivna kattägare och Susanne säger själv att hon älskar att få berätta om katter och att lära ut nya smarta saker. Missa inte Susannes populära sajt kattproblem.se!

Böcker för alla kattälskare

Susanne Hellman med dotter Sarah och katten Fanny. (Foto: Andreas Paulsson)

 

Öga för öga, tass för tass

Maria Ernestam, som i vanliga fall skriver psykologiska relationsromaner, har skrivit en annorlunda spänningsroman för kattälskaren. Öga för öga, tass för tass handlar om Sara och Björn som flyttar ut på landet tillsammans med sin katt Miszka där de tänker sig ett nytt och fridfullt liv och att den lilla kissen ska få ströva fritt omkring. De har inte en aning om vad som väntar dem…

Böcker för alla kattälskare

Maria Ernestam har alltid haft ett speciellt förhållande till katter. (Foto: Richard Ryan)

 

Varför gör din katt så?

Catherine Davidson, som är skribent och kattägare och bosatt i Sussex i England, har i dagarna kommit ut med sin andra bok om katter.  Varför gör din katt så? innehåller 50 frågor och svar och du får bland annat förklaringen till varför din katt vägrar använda klösträdet som du köpt och istället ger sig på soffan. Du får också veta hur din katt resonerar och känner och hur den egentligen ser på dig…

 

Grumpy Cat – en bok av en sur katt

Om någon missat den buttra katten Grumpy Cat på internet så klicka här! Den lilla krabaten, som egentligen heter Tardar Source, blev världkändis efter att en bild av henne publicerats på internet för 3 år sedan. Sedan dess har hon knipit miljontals hjärtan och fått miljoner följare på Facebook. Förra julen kom det till och med en hollywoodfilm om henne – Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever! Klicka här så får du se ett smakprov på den!

 

Tack till Känguru förlag, BOKFABRIKEN och Forum för att jag fick lotta ut böckerna!

Onsdagen den 7 oktober lottar jag ut Leif Mannerströms nya kokbok Mannerströms helg från Norstedts. Missa inte det!

(247)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar