Annons

Annons

Äntligen en ny Maria Wern deckare av Anna Jansson!

Äntligen en ny Maria Wern-deckare av Anna Jansson!

Det är juni i Visby. Maria Wern och hennes kollegor på länskrim förbereder sig inför sommarens invasion av festande turister. Då flödar narkotikan över ön. Ryktet talar om en stor inhemsk producent av cannabis. En ny odling som är omöjlig att upptäcka…

Annons

Vädret är helt ur led. Stormarna når orkanstyrka och all båttrafik måste ställas in. Politikerveckan i Almedalen får en dramatisk start då ett brutalt mord sker och en 30-årig kvinna, gift med en ung politiker, hittas död i sitt hem…

I Tingstäde på norra Gotland har samtidigt en liten grupp människor samlats i hemlighet för att invänta jordens undergång. Sedan mitten av 1700-talet har vetskapen om den yttersta tiden gått i arv i trakten och ett astronomiskt ur med anor från Christoffer Polhems tid tickar obönhörligt mot den sista dagen…

Rädslans fångar är Anna Janssons 17:e kriminalroman i den populära serien om Maria Wern som kommer ut nu i dagarna.

Äntligen en ny Maria Wern-deckare av Anna Jansson!

Foto: Anna-Lena Ahlström

Anna Jansson föddes och växte upp i Visby. 21 år gammal flyttade hon till Örebro för att utbilda sig till sjuksköterska, men ganska snart visade det sig att hon inte kunde se blod utan att svimma. Så småningom kom Anna att jobba som nattsköterska på lungkliniken och hela tiden drömde hon om att flytta tillbaka till Gotland. Men ödet ville annorlunda och när Anna träffat sin man bosatte de sig i Vintrosa, strax utanför Örebro. De fick 3 barn tillsammans.

Julen 1998 började Anna skriva vilket resulterade i hennes första kriminalroman Stum sitter guden − och kriminalinspektör Maria Wern var född. Förutom 17 Maria Wern-deckare har Anna skrivit 14 spänningsböcker för barn om Marias son Emil Wern, en liten detektiv i Visby. På sin meritlista har hon dessutom 2 faktaböcker i etik för vårdpersonal samt feelgoodromanen Ödesgudinnan på Salong d’Amour, som i år följs upp av Svärmödrar utan gränser.

År 2007 förändrades Annas liv hastigt när hennes man dog oväntat, men Anna hade förmånen att få träffa Erik, som hon idag lever tillsammans med på Gotland. Han är psykolog och ett stort stöd för henne i skrivandet. De tre barnen är utflyttade och genom Erik har Anna blivit bonusmamma till 3 barn. Och som grädde på moset är hon ganska nybliven mormor till ett tvillingpar som hon älskar att passa.

KLICKA HÄR om du vill läsa mer om Anna Jansson och alla böcker hon har skrivit!

 

MISSA INTE de nyinspelade Maria Wern-avsnitten på TV4 med Eva Röse i huvudrollen! De sänds 8 onsdagskvällar med start 16 mars!

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar skådespelerskan Eva Röse och manusförfattaren Fredrik T Olsson om arbetet med de nya Maria Wern-avsnitten.

Tack till Anna Jansson och Norstedts för att vi fick lotta ut böckerna!

(17)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar