Annons

Annons

Sommaren är här i dag!

Vilken härlig fredag!

I dag är jag ledig och sommaren har kommit till Malmö. Så det gäller att passa på innan temperaturen återgår till vår. Vår lilla cockertjej Minni och jag gick en härlig promenad längs Ribersborgsstranden. Där fick kioskerna glassleverans, på minigolfbanan höll de på att feja och på restaurangen ställdes borden ut. Dit ska jag gå senare idag för att äta lunch med mamma och en gammal affärsbekant till henne sedan 60-talet. Det är en spännande kvinna som har förlovat sig med sin svärsons bonusgammelmorfar (han är faktiskt bara 63 år) som bor på Kuba, där han är bl a kock. Mari-Anne tillbringade februari på Kuba och jag hoppas att hon har lite spännande matlagning att tipsa om. Det är hon som är mamma till den jättegoda och fiffiga (bara 5 minuters köksjobb) kycklingrätten som du kan hitta här.

Annons

Promenaden var underbar. Minni bara sniffade och sniffade och jag undrar om det inte är dags att se till att hon skyddas mot fästingar. Förra året testade vi tabletterna som veterinären skriver ut, men det gör vi inte om. Hon var sjuk i 2 veckor (diarré och kräkningar). Om det nu berodde på det eller om det var en tillfällighet att hon blev sjuk i samband med intaget av den första tabletten. Jag vågar i alla fall inte testa igen. Frontline, engångsdoserna som droppas i nacken och kan köpas på apoteken, funkar bra. Dem blev hon inte sjuk av förra sommaren och de tog död på alla fästingar som bet sig fast. För det gör de, men de dör när de sugit i sig lite blod och liken faller bort av sig själva.

Så glad jag blev av promenaden! Det första jag såg, förutom glassbilen, var två tonårstjejer i bikini, den ena med slöja, två manliga förskolelärare på cyklar med flak framtill och sex små söta skyddslingar med cykelhjälmar i varje flak. Vid den första glasskiosken jag passerade var borden ute och parasollerna uppfällda och till och med hinken med vatten till törstiga hundar stod på plats. Vid restaurangen hjälpte en man ur personalen två sophämtare med säckarna och sedan fick jag nästan tårar i ögonen när han sa: “Vill ni ha varsin mjukglass?” Killen som bar sopsäckar var utrustad med både solbrillor och hörlurar och log lyckligt med hela sitt vita leende i det mörka svettiga ansiktet. “JAAA!” Och så parkerade de sopbilen. Vilket smittande lyckligt leende och vilken generositet när solen äntligen tittade fram.

Om du har en grill så tipsar jag om två goda glazer här!

Vilket fint vänder Skåne bjuder FN:s säkerhetsråd på! Tur att jag inte planerat en tur till Köpenhamn idag för bron ska stängas av när ambassadörerna bilas (bussas?) över.

Nästa gång jag ger mig ut på en  promenad ska jag ta mobilen med så att jag kan ta några bilder.

Ha en riktigt skön helg!

Gunilla

 

PS. Mari-Anne berättade att på Kuba har alla som arbetar 140 kr eller 170 kr i månadslön (hon mindes inte vilket det var), de får en ranson ris, en liten skvätt olja att steka sin mat i och en frukostfralla/person och dag. När de ska handla mat har de motbok som allt noteras noga i. På Kuba är nog ingen tjock. Tänk så bra vi har det i Sverige! DS.

 

 

(29)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar