Annons

Annons

VÄRLDENS SNABBASTE: Italiensk fiskgryta och pasta på 8 minuter

Det här är en perfekt vardagsmiddag gjord på torsk, krossade tomater, champinjoner, vitlök, basilika och persilja serverad med färsk pasta, t ex fettuccine agli spinaci, och pressad citron över. Allt inköpt hos Willy's på hemvägen. Fiskgrytan tar 8 minuter att laga och pastan 2-3 minuter. Till det färdigtvättade salladsblad med halverade cocktailtomater, olivolja och balsamvinäger. Kan inte bli snabbare, godare och mer lättlagat!

Italiensk fiskgryta med pasta på 8 minuter

Det här behöver du till 3 portioner:

Torsk, styckefrysta bitar: 500 gr

Tomater, krossade: 1 burk

Champinjoner, konserverade: 1 burk

Sardeller: 1 burk

Vitlök: 2 klyftor

Basilika, torkad: 2 tsk (eller 5 hackade, färska blad)

Annons

Salt: 1 tsk

 

Garnering:

Finklippt persilja eller annat grönt

 

Serveras till:

Färsk pasta och sallad (eller kokt potatis)

Pressad citron

VÄRLDENS SNABBASTE: Italiensk kycklinggryta på 8 minuter

Så här gör du:

1. Finhacka sardeller och vitlöksklyftor.

2. Hacka basilikablad om du använder färsk basilika.

3. Finklipp persiljan.

4. Gör salladen.

5. Koka upp pastavatten och salt i en rymlig kastrull.

VÄRLDENS SNABBASTE: Italiensk fiskgryta på 8 minuterliensk kycklinggryta på 8 minuter

6. Lägg de frysta torskbitarna i en gryta och salta. Häll över champinjonerna och de krossade tomaterna. Sätt plattan på högsta värme. Pressa torskbitarna lätt mot grytans botten med en träslev e dyl så att de tinar. Flytta försiktigt på torskbitarna så att samtliga bitar tinar och dra ner värmen lite om det behövs. Efter 5 minuter är fisken tinad.

VÄRLDENS SNABBASTE: Italiensk fiskgryta på 8 minuter

7. Lägg sardeller, vitlök och basilika i fiskgrytan och låt sjuda ett par minuter på låg värme, men inte längre för då smulas fisken sönder. Smaka av med salt och svartpeppar.

8. Medan grytan sjuder: Lägg pastan i det kokande pastavattnet och låt koka 2-3 minuter. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

VÄRLDENS SNABBASTE: Italiensk fiskgryta på 8 minuter

9. Lägg upp pastan på tallrikar, lägg fiskgrytan över, garnera med klippt persilja eller annat grönt och pressa citron över.

 

 

KLICKA HÄR för att komma till Brittmaries snabba thaifiskgryta!

KLICKA HÄR för att komma till min heta indiska kycklinggryta!

KLICKA HÄR för att komma till min mustiga marockanska köttgryta!

KLICKA HÄR för att komma till Gun-Helens lättlagade älggryta!

KLICKA HÄR för att komma till min goda julgryta som kan ätas året om!

 

 

LÄS OCKSÅ

(57)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar