Annons

Annons

VÄRLDENS ENKLASTE: Vitlöksfylld fläskfilé med curry

Den här rätten är så god och den kräver bara 10 minuter av din tid i köket. Jag har lagat den i mer än 10 år, ända sedan Montignac lanserade GI-metoden och jag hittade den i en av hans kokböcker. Och återigen, här behöver man inte smutsa ner stekjärnet eller få en massa stekos i köket, bara in med fläskfilén i ugnen, där den sköter sig själv efter att du pysslat om den lite. Ris är godast till och så något grönt, som t ex haricots vert, och något syrat, som t ex inlagd syltlök. En riktigt snabb och god festrätt som både doftar och smakar gott av den härliga kombinationen vitlök och curry!

Vitlöksfylld fläskfilé med curr

Det här behöver du till 4 generösa portioner:

Fläskfilé: 1000 gr

Vitlök: 1 st

Olivolja: 1 dl

Curry: 1 msk (+ lite extra att pudra över fläskfilén innan den körs in i ugnen)

Salt: 1 tsk

Svartpeppar: ca 20 drag med pepparkvarnen

Annons

Vatten: 1 dl

Vispgrädde: 2 dl

Rysk yoghurt: 4 dl

Vetemjöl: 2 msk

 

Så här gör du: 

Vitlöksfylld fläskfilé med curr

1. Sätt ugnen på 200 grader och ugnsgallret strax under mittfalsen.

2. Putsa fläskfiléerna och lägg dem i en form som du penslat med olivolja.

3. Skär en djup skåra i varje fläskfilé och fyll med vitlöksklyftor.

Vitlöksfylld fläskfilé med curr

4. Blanda samman 1 dl olivolja, 1 msk curry, 1 tsk salt och svartpeppar. Pensla fläskfiléerna med denna blandning.

Vitlöksfylld fläskfilé med curr

5. Täpp igen skårorna noga med tandpetare så att vitlöksklyftorna inte poppar upp.

6. Häll 1 dl vatten i formens botten.

7. Pudra gärna fläskfiléerna med lite extra curry.

8. Kör in formen i ugnen och låt fläskfiléerna steka 1 tim och 15 min.

9. När 5 min kvarstår: Koka ris och haricots verts.

Vitlöksfylld fläskfilé med curr

10. Tag ut fläskfiléerna ur ugnen och vira in dem i ugnsfolie efter att du dragit ur tandstickorna.

11. Vispa ur formen med 2 dl vispgrädde och 4 dl rysk yoghurt. Rör ner 2 msk vetemjöl. Kör in formen i ugnen och låt såsen koka upp.

12. Skär upp fläskfiléerna strax före servering.

Gott med något syrat till, som t ex ättiksgurka, syltlök, inlagd selleri!

 

LÄS OCKSÅ

(46)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar