Annons

Annons

VÄRLDENS ENKLASTE: Spättfilé med räkor i foliepaket

Det här är en lika god som lättlagad fiskrätt som passar perfekt på sommaren när du vill ha god och smal mat på enklast möjliga sätt. Ingredienserna är spättfilé, räkor, rödlök, dill, citron, färskriven pepparrot plus några ingredienser som brukar finnas hemma. Serveras med färskpotatis och en fräsch sallad. Receptet nedan är beräknat till 1, 2 eller 4 personer.

Spättfilé med räkor i foliepaket

Det här behöver du till 1 (2) 4 portioner:

Spättfilé: 3 (6) 12 st (lägg till 1 extra spättfilé till storätarna)

Räkor, frysta, oskalade: 200 (400) 800 gr

Rödlök, mini: 1 (2) 4 st

Dill, färsk, normalstort knippe: ¼ (½) 1 st

Annons

Citron: ½ (1) 2 st

Smör, normalsaltat, mjukt: 25 (50) 100 gr

Salt, svartpeppar, kryddblandningen Chili Explosion: efter smak

 

Serveras till:

Färsk pepparrot

Färskpotatis

Grönsallad med babyplommontomater/körsbärstomater, olivolja, vit balsamvinäger, ett par drag med kryddblandningen Chili Explosion

Spättfilé med räkor i foliepaket

Gör så här:

1. Tina räkorna och ställ fram smöret så att det blir mjukt. Skala räkorna när de tinat.

2. Sätt ugnen på 200 grader och gallret på mittfalsen.

3. Skrapa färskpotatis och lägg dem i en kastrull med vatten, salta och lägg i en dillkvist eller två. Vänta med att sätta på spisplattan.

Spättfilé med räkor i foliepaket

4. Finhacka rödlöken, klipp dillen och blanda med det mjuka smöret i en skål. Salta och krydda med svartpeppar och kryddblandningen Chili Explosion efter smak.

Spättfilé med räkor i foliepaket

5. Rulla ihop spättfiléerna och ställ dem på en stor bit aluminiumfolie/portion.

6. Bred smörblandningen över spättfiléerna.

Spättfilé med räkor i foliepaket

7. Lägg räkor över smörblandningen (gott också med kräftstjärtar). Pressa citron över.

Spättfilé med räkor i foliepaket

Tag gärna med romen när du skalar räkorna.

8. Vik ihop foliepaketen och lägg dem i ugnen ca 20 minuter. (Lägg dem gärna i en långpanna/ugnsform.)

9. Koka potatisen och gör salladen under tiden fisken bakas.

10. Efter 20 minuter öppnar du ett av foliepaketen och kollar om fisken är färdig. Fisken ska vara kritvit. Är den fortfarande lite genomskinlig kör du in den i ugnen igen några minuter.

11. När fisken är färdig och ska serveras: Öppna foliepaketen och riv färsk pepparrot över eller låt var och en riva sin portion pepparrot vid bordet.

 

Vill du ha recept på fler lättlagade fiskrätter?

Röding i ugn

 

 

 

 

 

 

 

Röding i ugn med citronsås

(Klicka här för receptet!)

 

Torskfilé i foliepaket

 

 

 

 

 

 

 

Torskfilé med chilisås

i  foliepaket

(Klicka här för receptet!)

 

Festlig fiskgratäng med västerbottensås

 

 

 

 

 

 

 

Läcker fiskgratäng med

spättfiléer, musslor och

västerbottensås

(Klicka här för receptet!)

 

LÄS OCKSÅ

(13)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar