Annons

Annons

VÄRLDENS ENKLASTE: Sigrids goda äppelkaka

Det här receptet har jag fått av min sambo Gerts bakglada moster Sigrid i Ånge i Medelpad. Förutom att äppelkakan är jättegod gillar jag att den går snabbt att svänga ihop. Och att receptet är så enkelt att jag har lyckats lära mig det utantill. Lägg bara siffran 3 på minnet!

VÄRLDENS ENKLASTE: Sigrids snabba och goda äppelkaka

Det här behöver du:

3 stora ägg, rumsvarma

3 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 tsk kardemumma

1 stort syrligt äpple (ca 250 gr)

Kanel att vända äppleskivorna i

Smör, kylskåpskallt att hyvla över kakan + mjukt smör att smörja formen med

Annons

Ströbröd

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och gallret strax under mitten.

2. Smörj och bröa en rund form (ca 23 cm).

3. Skala äpplet och skär det i skivor. Vänd skivorna i kanel.

4. Vispa ägg och strösocker med elvisp i 4 minuter.

5. Rör försiktigt ner kardemumman i äggsmeten.

6. Sikta ner mjölet i ett par omgångar och rör försiktigt men väl.

7. Bred ut smeten i formen.

8. Tryck ner äppleskivorna lite i smeten.

9. Hyvla kylskåpskallt smör med en osthyvel och lägg över äppleskivorna.

10. Grädda kakan ca 30 minuter.

VÄRLDENS ENKLASTE: Sigrids goda äppelkaka

Det här enkla receptet kan varieras i det oändliga. Jag använde det när jag bakade min björnbärskaka, där jag tog 3 msk kakao istället för kardemumma.

 

 

Klicka här om du vill ha recept på en supersnabb äppelkaka i långpanna eller rund form!

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(10)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar