Annons

Annons

Så här griljerar jag min julskinka

Förr köpte jag alltid färdiggriljerad skinka, men nu har jag fått ihop ett kanonbra recept och gör det själv. Tipset att strö maizena över för att få griljeringen att fästa kommer från Hemmets matredaktör Kristina Palmenäs och sedan såg jag Leif Mannerström griljera skinka på Nyhetsmorgon. Han använde det asiatiska ströbrödet panko och då var jag tvungen att testa det eftersom det såg så gott ut. Det blev jättebra! Dekorera gärna skinkan med hela kryddnejlikor. Det ser både trevligt ut och ger skinkan god smak.

Så här griljerar jag min skinka

Kryddnejlikorna sätter extra piff på skinkan, både när det gäller smak och utseende.

Det här behöver du till en skinka på ca 5 kg:

Ägg: 1 st

Äggula: 1 st

Dijonsenap: 2 msk

Senap (Slotts Klassisk original): 2 msk

Rörsocker strö: 1 msk

Maizena: 1/2 msk

Panko ströbröd (står bland ströbröd i affären): 1 förpackning så att du kan strö över så mycket du får plats med på skinkan

Annons

Kryddnejlikor, hela: 1 påse

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader och gallret strax under mittfalsen.

2. Blanda samman 1 ägg, 1 äggula, 2 msk dijonsenap, 2 msk svensk senap och 1 msk rörsocker. Pensla skinkan med denna blandning.

Griljering av skinka

3. Sikta över 1/2 msk maizena.

4. Strö därefter över så mycket panko ströbröd att det täcker skinkan ordentligt.

5. Kör in skinkan i ugnen och griljera 20-25 minuter eller tills du tycker att griljeringen fått lagom färg.

Så här griljerar jag min skinka

Till höger jättegoda köttbullar som jag brukar laga efter Per Morbergs recept.

 

 

 

Så här griljerar jag min skinka

 

Här kommer recept på middagar i juletid!

Rosépepparlax med julkryddor – klicka här!
Rosépepparlax med julsmaker
Julgryta med kanel – klicka här!

Godaste julgrytan

LÄS OCKSÅ

(16)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar