Annons

Annons

Rosépepparlax

Det här är en jättegod laxrätt som är enkel att tillaga men måste förberedas kvällen före eftersom laxen ska ligga i en marinad över natten. Sedan är det bara att pensla honung och strö rosépeppar över och köra in den i ugnen. Enkelt, gott och nyttigt!

Rosépepparlax med julsmaker

Det här behöver du:

Färsk laxsida

Honung, flytande: 2 msk

Rosépeppar

(Till marinaden)

Salt: 6 msk

Brunt farinsocker: 100 gr

Kryddpeppar, mald: 1 tsk

Lagerblad, hela: 4 st

Vatten, kallt: 4 dl

Ingefära, färsk: 1 msk (finhackad)

Rosépepparlax med julsmaker

Gör så här:

(Kvällen före)

1. Torka av laxen, lägg den i en stor och tjock plastpåse som du stoppar in i kylen, gärna i en ugnsform så att inte marinaden läcker ut i kylen.

2. Hacka ingefäran fint.

3. Häll vatten, ingefärshack, salt, farinsocker, kryddpeppar och lagerblad i en gryta och värm på medelvärme under omrörning tills farinsockret smält.

4. Låt marinaden svalna helt.

5. Häll den avsvalnade marinaden över laxen i plastpåsen och stoppa in den i kylen igen. Låt laxen dra i marinaden över natten, tills den ska tillagas nästa dag.

(När det är dags att tillaga laxen)

6. Sätt ugnen på 160 grader.

7. Smörj en form och lägg laxen i den med skinnsidan nedåt. Släng ut marinaden.

8. Pensla honungen över laxen.

9. Kör in formen mitt i ugnen och baka laxen 40 minuter.

Servera med kokt potatis, färska salladsbönor, körsbärstomater och romsås.

Rosépepparlax med julsmaker

Den här laxsidan är lagom till 6 portioner.

Rosépepparlax med julsmaker

Marinaden doftar härligt av alla kryddor!

LÄS OCKSÅ

(18)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar