Annons

Annons

REDAKTIONEN LAGAR: Britt Maris snabba thaifiskgryta

Det här receptet fick jag för några år sedan av Hemmets trädgårdsredaktör Britt Mari Granath, som nu går i pension efter 18 år på tidningen. Våra läsare känner Britt Mari från hennes härliga Gröna sidor i tidningen med allt vackert vi kan lysa upp våra hem med. Nu senast har hon lagat singelmat, både i tidningen och på hemsidan, och delat med sig av sina bästa tips när man ska laga mat för en. Nästa gång blir i Hemmets nr 17, som kommer ut den 19 april. Håll utkik efter den om du vill ha fler läckra recept av Britt Mari!

Britt Maris snabba thaifiskgryta

Britt Mari kommer att lämna ett mycket stort tomrum efter sig här på redaktionen. Men i gengäld kommer hennes tre söta barnbarn att få se mer av sin mormor/farmor!

Britt Maris snabba thaifiskgryta

Den här snabblagade fiskgrytan med thailändska influenser har jag gjort många gånger och den är perfekt att laga som vardagsmiddag eftersom den inte tar mer än en kvart att göra. Den värmer gott och känns som en riktig vitaminkick.

Annons

REDAKTIONEN LAGAR: Brittmaris snabba thaifiskgryta

Det här behöver du till 2 rejäla portioner:

2 frysta laxfiléer (finns i frysdisken i förpackningar med 4 st)

2 frysta bitar torskrygg (finns i frysdisken i förpackningar med 4 st)

Eller: 1 förpackning Icas frysta Torsk- och laxtärningar (300 gr)

1 förpackning kokosmjölk (den krämiga sorten)

1 ask körsbärstomater

1 stånd broccoli (eller 1 blomkålshuvud)

1 bunt koriander eller bredbladig persilja

2 msk currypasta

Att servera till:

Ris, gärna basmatiris

Lime

Sugarsnaps

REDAKTIONEN LAGAR: Brittmaries snabba thaifiskgryta

Så här gör du:

1.  Lägg fram den frysta fisken en halvtimme innan. Den ska bara tina så mycket att du kan skära den.

2. Tvätta broccolin och dela den i små buketter. Skölj och hacka/klipp koriandern/persiljan.

3. Koka ris i en separat kastrull.

4. Värm kokosmjölken och curypastan i en gryta.

5. Dela fisken i tärningar.

6. Lägg broccolin, de frysta fisktärningarna och körsbärstomaterna i grytan och låt koka 8 minuter.

7.  Drag grytan från plattan. Rör ner koriandern/persiljan och strö lite ovanpå.

8. Pressa 1/2 lime över varje portion.

Britt Maris snabba thaifiskgryta

KLICKA HÄR för att komma till min heta indiska kycklinggryta!

KLICKA HÄR för att komma till min mustiga marockanska köttgryta!

KLICKA HÄR för att komma till Gun-Helens lättlagade älggryta!

KLICKA HÄR för att komma till min goda julgryta som kan ätas hela året!

LÄS OCKSÅ

(22)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar