Annons

Annons

Mammas goda ostfrallor

De här ostfrallorna bakar min bakglada mamma ofta och får alltid mycket beröm för. Nu har jag äntligen fått smaka dem och de är verkligen jättegoda. Kanske inte så konstigt för det är inte bara ost ovanpå dem utan mycket ost i degen också. Här kommer receptet!

Mammas goda ostfrallor

Det här behöver du till 24 ostfrallor:

Vetemjöl: ca 13 dl

Ost, riven: 4 dl (2,5 dl till degen + 1,5 dl att strö ovanpå bullarna)

Jäst: 50 gr

Smör: 50 gr

Mjölk: 5 dl

Brödsirap (eller honung): 2 msk

Salt: 1 tsk

Annons

Ägg (till pensling): 1 st

 

Så här gör du:

1. Smula ner jästen i en stor bunke.

2. Smält smöret i en kastrull på spisen och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

3. Häll degspadet över jästen och rör om tills den lösts.

4. Tillsätt riven ost (2,5 dl), sirap/honung, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

6. Tag upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Dela varje del i 12 bitar som rullas till bullar.

7. Lägg bullarna på plåten och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.

8. Sätt ugnen på 250 grader.

9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över resten av den rivna osten.

10. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

11. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Mammas goda ostfrallor

Här har degbitarna knutits till knutar och fått en nypa timjan ovanpå. Du kan strö över både ost och timjan.

Mammas goda ostfrallor

Enda skillnaden är att du gör längder av degbitarna och knyter dem istället för att rulla dem till bullar. Följ i övrigt receptet.

LÄS OCKSÅ

(162)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar