Annons

Annons

Läcker kräftcheesecake utan gelatin

Till årets kräftpremiär serverar jag denna jättegoda och gelatinfria kräftcheesecake som jag gör dagen före så att smakerna hinner blanda sig. Brödet till kavringbottnen bakar jag helgen före. Det går snabbt att baka och håller länge. Länk till receptet finns längst ner.

Kräftcheesecake till kräftskivan

Det här behöver du:

Kavring: 300 gr (Klicka här för att komma till receptet på kavring!)

Smör, smält: 75 gr

Kräftstjärtar: 2 burkar (rosa plastburkar à 400 gr, t ex Falkeskog)

Philadelphiaost, original: 400 gr (2 förpackningar)

Annons

Crème fraîche: 2 dl

Pepparrot, riven: 2 msk (i tub eller plastburk går bra)

Dill: 1 knippe

Gräslök: 1 knippe

Citron, skal från: 1 st

Salt

Svartpeppar

(Till dekoration)

Citron: 1 st

Slanggurka: 1 st

Kräftstjärtar och dillkvistar (medräknat i listan ovan)

 

Gör så här:

1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (ca 25 cm).

2. Smält smöret.

3. Skär bort hårda kanter på brödet och skär det i bitar. Mixa det i matberedare tills det blir smuligt. Tillsätt det smälta smöret och mixa lite till.

Kräftcheesecake till kräftskivan

4. Tryck ut brödsmulorna i springformen och packa dem hårt mot bottnen. Ställ in i kylen minst 1 tim.

5. Hacka gräslök och dill (spara några dillkvistar till dekoren).

6. Häll ur spadet från den ena burken med kräftstjärtar, krama spad ur kräftstjärtarna och hacka dem grovt (spara den andra burken till dekoren).

7. Riv skal från 1 citron.

8. Vispa philadelphiaost och crème fraîche tills det blir luftigt, gärna med elvisp.

Kräftcheesecake till kräftskivan

9. Tillsätt pepparrot, rivet citronskal, dillhack, gräslökshack, salt och svartpeppar i ostblandningen. Vänd till sist ner kräftstjärnarna.

Kräftcheesecake till kräftskivan

10. Bred ut röran på kavringbottnen.

Kräftcheesecake till kräftskivan

11. Ställ in kräftcheesecaken i kylen i minst 2 timmar men gör den gärna dagen före och låt den stå i kylen tills det är dags att dekorera den.

Kräftcheesecake till kräftskivan

Du kan dekorera din kräftcheesecake ett par timmar innan den ska serveras. Lägg sedan plastfolie över och ställ in den i kylen.


LÄS OCKSÅ

(158)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar