Annons

Annons

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Christinas läckra minisemlor

Christina Mellberg, som jobbat på Hemmets i 21 år och är reporter och ansvarig för tidningens medicinreportage, brukar alltid säga att bakning inte är hennes grej. Men där luras hon! För vilka tjusiga och goda minisemlor hon gör! Inom henne gömmer sig säkert en riktig mästerbagare och hon har till och med filmbevis på det (se länk nedan). Christina har alltid tusen järn i elden och tid för alla, men hon hinner också koppla av med maken Anders och pudeln Zack samt de vuxna barnen Hannes och Ida med respektive när de kommer på besök i det nya huset i Malmö.

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Christinas läckra minisemlor

Christina har följt Hemmets fantastiska bakexpert Boel Ottmers recept på minisemlor! En garanti för lyckat resultat! KLICKA HÄR så får du se filmbeviset på att Christina är en riktig mästare på att baka minisemlor! Jag är särskilt imponerad över hennes spritsteknik!

Annons
HELA REDAKTIONEN BAKAR: Christinas läckra minisemlor

I september var Christina en av reseledarna på Hemmets hälsoresa till Badgastein. Snön kom tidigt den här vintern till Österrike.

Det här behöver du till 60-75 minisemlor:

50 gr smör

3 dl mjölk

50 gr jäst

1 ägg

1 dl kesella

1 dl strösocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk stött kardemumma

10-11 dl vetemjöl special

1 ägg till pensling

Fyllning:

200 gr mandelmassa

100 gr skållad, skalad mandel

3/4 msk rörsocker

1-1,5 lätt vispad äggvita

4-5 dl vispgrädde

Dekoration:

Florsocker

Ugn 250 grader

 

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen i degspadet i en bunke. Tillsätt ägg, kesella, socker, salt och kardemumma. Tillsätt det mesta av mölet (spara lite till utbaket) och arbeta allt till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till bullar. Låt bullarna jäsa under duk på plåtar med bakpapper, ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5-7 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Finhacka mandeln och blanda den med mandelmassan. Rör i socker och äggvita. Vispa grädde.

4.  Skär av tunna lock på bullarna. Lägg mandelkrämen på underdelarna. Spritsa på grädde. Lägg på locken och pudra med florsocker.

 

KLICKA HÄR om du vill ha recept på min jättegoda semmeltårta!

 

LÄS OCKSÅ

(32)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar