Annons

Annons

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Åsas maffiga muffins

Muffins med extra allt! Chokladbottnen blir härligt seg och god och toppingen knäckigt söt. Åsas mamma har bakat de här maffiga muffinsen med havreklet så länge Åsa kan minnas och alla älskar dem. Lätta att göra är de också! :-)

s mammas maffiga muffins

Åsa Boustedt jobbar sedan snart 3 år tillbaka på Hemmets och som webbredaktör är hon den person som ser till att vår hemsida är rolig att läsa och ser så läcker ut. När Åsa inte jobbar med webben är hon och fästmannen Palle fullt upptagna med att flytta till ett litet hus i Höllviken.

Annons
HELA REDAKTIONEN BAKAR: Bjud pappa på Åsas maffiga muffins

På Åsas födelsedagskalas bjuds det aldrig på annat än hembakat till kaffet!

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Bjud pappa på Åsas maffiga muffins

Snart firar de nyförlovade Åsa och Palle första julen i det nya hemmet i Höllviken!

 

Chokladmuffins med havreröra

Det här behöver du:

(Till degen)

100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

(Till havreröran)

100 g smör
1 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
2 dl havregryn

 

Gör så här:

Smält choklad och smör. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner mjölet och avsluta med chokladblandningen. Fyll bakformar till hälften och grädda en stund i ugn på 180 grader.

När muffinsen börjar se halvklara ut är det dags att klicka på havreröran och grädda tills den får lite färg.

Havreröran gör du så här:
Smält 100 g smör. Rör ner 1 dl strösocker, 3 msk vetemjöl och 3 msk mjölk. Rör noga så att det inte skär sig. Ta grytan från plattan och rör ner 2 dl havregryn. Låt allt koka upp snabbt.

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Åsas maffiga muffins

De är verkligen goda, lovar Åsa. Och det går jättebra att frysa in dem dessutom.

LÄS OCKSÅ

(65)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar