Annons

Annons

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Anettes goda valnötsfrallor

Anette Bülow jobbar sedan 13 år på Hemmets och är både redaktör för de populära läsarberättelserna "Min egen berättelse" och reporter. När Anette inte jobbar, åker på Transsibiriska järnvägen eller är iväg på någon annan spännande resa myser hon med en bra bok uppkrupen i soffhörnan tillsammans med katten Lisa. Att baka tycker Anette är en trevlig avkoppling och de här bullarna har hon bakat i många år.

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Anettes goda valnötsfrallor

Det här behöver du till 20 bullar med honung och valnötter:

50 g jäst

50 g smör

5 dl vatten

2 msk honung

2 dl valnötter, grovt hackade

ca 12 dl vetemjöl

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Anettes goda valnötsfrallor

Så här gör du:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Häll i vattnet och låt vätskan bli fingervarm. Rör sedan i honungen. Smula därefter i jästen och rör tills den löst sig.

Annons

3. Häll i hackade valnötter och blanda ner mjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 40 min.

5. Arbeta degen lätt och rulla ut den i två längder. Dela varje längd i tio bitar. Forma bitarna till bullar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i 40 min.

7. Grädda i 225 grader i ca 15 min.

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Anettes goda valnötsfrallor

TIPS! Du kan gärna ersätta en del av vetemjölet med en annan mjölsort, men inte mer än hälften. Se bara till att degen blir lagom smidig. Och du kan ta de nötter du har hemma. Solrosfrön och pumpakärnor går också bra. Blanda gärna i lite linfrön också.

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Anettes goda valnötsfrallor

LÄS OCKSÅ

(14)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar