Annons

Annons

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Agnetas drömgoda choklad- och kolakakor

De här sprödsega godingarna i generös storlek bjöd Hemmets matredigerare Agneta Koivisto på vårt tisdagsfika i förra veckan på. Receptet är hennes eget och godare småkakor har jag nog aldrig smakat. Du måste baka dem!

Agnetas drömgoda choklad- och kolakakor

Agneta redigerar matrecepten i Hemmets och är redaktör för tidningens populära sidor Smått & gott och Mitt Bästa Tips, så det är till Agneta Koivisto du ska skriva om du har några fiffiga tips som du vill dela med dig av.

Annons

Agnetas drömgoda choklad- och kolakakor

 

Det här behöver du till 20 kakor:

150 gr rumstempererat smör, i bitar

1 dl strösocker

½ dl rörsocker strö

1 ½ msk ljus sirap

3 ¾ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk kakao

 

Ugn 175 º

 

Gör så här:

1.  Nyp ihop alla ingredienserna, utom kakaon, till en deg.

2. Dela degen i två bitar. Arbeta in kakaon i den ena.

3. Ta en liten bit ljus deg och en liten bit mörk, och rulla till bollar.

4. Lägg bollarna på en plåt med bakpapper och tryck till dem lite lätt.

5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

 

Den här helgen blev det en gädda!

En större glädjespridare än Agneta får man leta efter. Hon är alltid lika glad och en mästare på mat och allt vad datorer heter. Vad gjorde vi utan henne?

På fritiden hittar Agneta på en massa spännande saker, som att resa till fjärran länder för att skaka tass med chimpanser och lejon eller bara åka till Blekinge och fiska med vännerna över en helg. Då väntar de två katterna troget på sin matte därhemma.

På Hemmets redaktion

Här tjuvtittar en av alla Malmös måsar in på oss och undrar om det vankas något gott till tisdagsfikat som vi turas om att baka till!

I januari flyttade Hemmets redaktion till centrala Malmö, där vi delar fem våningar med Aller Medias övriga familjetidningar (Allers, Allas och Året Runt), Femina, Matmagasinet, Antik & Auktion, våra korsordstidningar plus alla andra trevliga kolleger (totalt 250 stycken). Vi sitter i öppna landskap och bakom mig sitter Agneta och Hemmets matredaktör Kristina Palmenäs och frestar mig när de diskuterar läckra desserter och annat gott. Värst är de två dagar i veckan då jag kör 5:2-dieten…

 

 

Här avslöjar Hemmets redaktion sina favoritrecept!

 

Mias banankaka

 

 

 

 

 

 

 

Mia Lindströms 

saftiga banankaka!

(Klicka här för receptet!)

 

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Kristinas ljuvliga syltgrottor

 

 

 

 

 

 

 

Kristina Palmenäs

ljuvliga syltgrottor

(Klicka här för receptet!)

 

Hela redaktionen bakar: Christinas blåbärspaj

 

 

 

 

 

 

 

Christina Perleryds 

läckra blåbärspaj

(Klicka här för receptet!)

 

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Åsas maffiga muffins

 

 

 

 

 

 

 

Åsa Österlings 

maffiga muffins

(Klicka här för receptet!)

 

HELA REDAKTIONEN BAKAR: Anettes goda valnötsfrallor

 

 

 

 

 

 

 

Anette Bülows 

goda valnötsfrallor

(Klicka här för receptet!)

 

LÄS OCKSÅ

(17)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar