Annons

Annons

Halloweencupcakes – mumsigt höstlovspyssel!

Det här är ett kul pyssel och cupcaksen är både saftiga och fluffiga eftersom jag fuskat och tagit morötter istället för pumpa. Det går mycket snabbare och blir så gott. Limefrosting och lakritspynt blir pricken över i!

Halloweencupcakes - kul höstlovspyssel

021

019

Det här behöver du:

(Till cupcaksen)

Morötter: 200 gr att riva fint

Brunt farinsocker strö: 2 dl

Pekannötter: 50 gr

Smör, rumsvarmt: 100 gr

Ägg, rumsvarma: 2 st normalstora (126 gram med skal)

Vetemjöl: 2 dl (60 g)

Annons

Bakpulver: 2 tsk

Vaniljsocker: 1 tsk

Kardemumma: 1/2 tsk

Kanel: 1/2 tsk

Ingefära: 1/2 tsk

024

(Till frostingen)

Smör, rumsvarmt: 25 gr

Färskost, t ex Philadelphia: 100 gr

Lime: 1/2 msk pressad saft

Florsocker: 1 dl (100 gr)

Vaniljsocker: 1/2 tsk

Hushållsfärg: gul + röd

036

(Till dekoration)

Lakrits- eller chokladflisor (finns hos TGR – se bilden ovan)

 

Gör så här:

1. Ta ut ägg + smör till både cupcakes och frosting i god tid så att de blir rumsvarma och smöret går lätt att vispa.

2. Sätt ugnen på 200 grader, lägg pekannötterna i en ugnssäker form och kör in dem i ugnen när du satt på den. Rör om lite då och då, efter 15-20 minuter är de lagom rostade. (Behåll 200 grader ugnstemperatur till bakningen.)

3. Sätt cupcakesformar i ett muffinsbleck (6 stora ”amerikanska” eller 10-12 normalstora).

4. Riv morötterna fint.

5. Hacka pekannötterna grovt.

6. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, ingefära och kardemumma.

7. Lägg smör och socker i en större bunke och vispa 5 min med elvisp.

8. Vispa därefter ner ett ägg i taget i smörblandningen.

9. Blanda ner de rivna morötterna försiktigt men väl.

10. Sikta ner mjölblandningen i omgångar med en sil och blanda försiktigt men väl.

11. Vänd ner de hackade pekannötterna.

12. Fyll smeten till 2/3 i formarna. (Jag brukar använda en glasskopa så hamnar degen där den ska.)

13. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader. (Kolla med en sticka när de är klara, då ska den vara torr.)

14. Låt cupcaksen stå kvar i blecket några minuter. Låt dem sedan svalna på galler.

15. Gör frostingen: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och limesaft med elvisp så att det blir slätt. Vispa i färskosten. Färga frostingen med röd och gul färg, lite i taget, till önskad orange färg.

16. Före servering: Bred frostingen över cupcaksen med en kniv. Dekorera ansikten med lakrits- eller chokladflisor.

Tips! Det går bra att förvara de dekorerade cupcaksen några dagar längst ner i kylen i en plastburk med lock! Ställ fram dem en stund innan de ska ätas.

 

LÄS OCKSÅ

(60)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar