Annons

Annons

Gör Ernst Kirchsteigers goda kantarellpaj glutenfri

Vilken toppenrecept Ernst Kirchsteiger har gjort! Kantareller, soltorkade tomater och purjolök - det kan inte bli bättre än så här. Men jag bytte ut vetemjölet mot kikärtsmjöl för att göra den glutenfri. Det är mycket mer smak i kikärtsmjöl och det passar så bra till en matpaj. Här kommer receptet!

025

Det här behöver du:

(Pajbotten)

Kikärtsmjöl, 4 dl (för högre kant på pajskalet: 5 dl)

Smör (kallt), 150 gr (för högre kant på pajskalet: 175 gr)

Äggula, 1 st

Ägg till pensling av pajskalets kant, 1 st

(Fyllning)

Annons

Kantareller, 400 gr

Soltorkade tomater i burk, 1 dl

Västerbottenost (riven i påse), 100 gr

Purjolök, 1 st

Bladpersilja, 1,5 dl

Ägg, 4 st

Grädde, 2 dl (jag tog 1,5 dl)

Mjölk, 2 dl (jag tog 1,5 dl)

Salt efter smak

Svartpeppar efter smak

Smör till stekning

 

 Gör så här:

(Pajskalet)

1. Tärna smöret och lägg i en bunke tillsammans med mjölet.

2. Nyp samman mjöl och smör med fingrarna. Ta i en äggula mot slutet och nyp tills det blir en bulle.

2. Tryck ut pajdegen i en smord form (ca 20 cm) och ställ in i kylen 30-60 min.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Nagga det kylda pajskalet och förgrädda det 20 min i den nedre delen av ugnen. Täck kanterna med folieremsor de sista 5 minuterna.

(Fyllningen)

1. Rengör kantarellerna.

2. Hacka purjolöken i grova bitar, ca 2 cm tjocka.

3. Hacka de soltorkade tomaterna och persiljan.

4. Stek kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.

5. Salta och peppra.

6. När kantarellerna är redo tillsätts purjolöken, tomaterna och sist persiljan.

Baka Ernst Kirchsteigers kantarellpaj glutenfri

7. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.

8. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll över blandningen.

014

9. Strö till sist över västerbottenost.

10. Grädda mitt i ugnen på 200 grader 35-40 min.

11. Servera pajen med en fräsch sallad eller som den är.

Baka Ernst Kirchsteigers kantarell glutenfri

Tips! Pajen går alldeles utmärkt att frysa så gör gärna en extra att ta fram i vinter!

Baka Ernst Kirchsteigers kantarell glutenfri

Så här förväntansfull såg Minni ut när pajen var klar och hon trodde att hon skulle få smaka! 🙂 Men svamp är inget för små vovvar!

Baka Ernst Kirchsteigers kantarell glutenfri

Klicka här så kan du vinna Ernst Kirchsteigers underbara bok Lyckan i det lilla som han skrivit tillsammans med Carina Nunstedt! (Foto: Cecilia Möller/TV4)

Tack till Forum för att jag fick lotta ut boken!

LÄS OCKSÅ

(23)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar