Annons

Annons

Exotisk skaldjurscocktail

Det här är en jättegod och fräsch skaldjurscocktail med hemgjord Rhode Islandsås som du blandar ihop på några minuter. Rätten är en fröjd för ögat med alla vackra pastellfärger och passar perfekt så här års när våren äntligen är här.

Exotisk skaldjurscocktail

Det här behöver du till 5 portioner skaldjurscocktail:

Räkor (frysta går bra, gärna 90/120): 500 gr

Kräftstjärtar: 1/2-1 burk (t ex Falkeskogs i plastburk)

Krabbkött: 1 liten konservburk

Melon, gärna 2-3 olika sorter/färger: 1 bit av varje

Annons

Mango, mogen: 1 liten

Papaya, mogen: 1 st

Avokado, mogen: 1 st

Mynta, färsk: några kvistar (1 näve myntablad + några toppskott)

Grillspett: 5 st

Citron: 2 st (varav 1 till servering)

 

Det här behöver du till Rhode Islandsåsen:

Gräddfil: 2 dl

Chilisås: 2 msk

Tomatpuré: 2 tsk

Skånsk senap (t ex Icas): 1 tsk

Tabasco: ca 8 droppar

Salt: 1 krm

Vitpeppar: 1/2 krm

 

Servera till:

Hembakad surdegsbaguette

(Klicka här för recept!)

Kalljästa surdegsbaguetter

Gör skaldjurscocktailen och Rhode Islandsåsen så här:

1. Gör Rhode Islandsåsen: Blanda 2 dl gräddfil, 2 msk chilisås, 2 tsk tomatpuré, 1 tsk skånsk senap, ca 8 droppar Tabasco, 1 krm salt och 1/2 krm vitpeppar i en burk med lock. Ställ den i kylen tills såsen ska användas.

Exotisk skaldjurscocktail

2. Gröp ur 4-6 kulor melon/portion eller skär lika många tärningar. Lägg dem i en plastburk med lock och ställ in den i kylen tills du ska trä spetten.

Exotisk skaldjurscocktail

Av melonresterna gör du en läcker melonsallad som du ställer in i kylen så att den blir riktigt kall och god.

Så här långt kan du göra färdigt dagen innan du ska bjuda på skaldjurscocktailen! Resten gör du samma dag.

3. Tina räkorna, om du köpt frysta.

4. Ställ en stor skål i kylen som du ska blanda skaldjurscocktailen i.

5. Låt kräftstjärtarna rinna av.

6. Skala räkorna.

Exotisk skaldjurscocktail

7. Trä kulor eller tärningar av melon, räkor och kräftstjärtar på spetten. Sätt ett myntablad i varje ände. Lägg spetten i en plastburk med lock och ställ den i kylen.

8. Blanda räkor, kräftstjärtar och krabbkött i den kalla skålen.  Pressa 1/2 citron över. Lägg plast över och ställ skålen i kylen igen.

9. Hacka myntablad och nyp av 5 toppskott från kvistarna.

10. Skala, kärna ur och tärna mangon, papayan och avokadon. Lägg tärningarna och de hackade myntabladen i en plastburk med lock, pressa citronsaft över och ställ burken i kylen.

11. Strax innan gästerna kommer: Blanda frukttärningarna med skaldjuren i den kalla skålen. Täck över med plast och ställ skålen i kylen igen.

12. Strax före servering: Lägg en klick Rhode Islandsås i botten på varje glas som du ska servera skaldjurscocktailen i. Fyll glasen och toppa med en klick Rhode Islandsås och ett toppskott av myntan.

13. Lägg spetten med melon och skaldjur över glasen och servera med nybakad baguette och en smörklick.

Exotisk skaldjurscocktail

 

 

Vill du ha fler recept på läckra förrätter?

 

Nu är sparrisen äntligen här!

 

 

 

 

 

 

 

Vit sparris med mousselinesås

(Klicka här för recept!)

 

Kräftcheesecake till kräftskivan

 

 

 

 

 

 

Läcker kräftcheesecake

(Klicka här för recept!)

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar